Nu al 4 rijstroken beschikbaar op traject A1 Eemnes - Bunschoten

Nieuwsbericht

Nu al 4 rijstroken beschikbaar op traject A1 Eemnes - Bunschoten

Gepubliceerd op: 17 september 2018- Laatste update: 17 september 2018 13:56 uur

Rijkswaterstaat heeft zondagavond 16 september 2018 de laatste grootschalige werkzaamheden aan de snelweg A1 tussen Eemnes en Bunschoten afgerond. Dat betekent dat weggebruikers met ingang van maandag 17 september 2018 in beide richtingen over 4 rijstroken rijden met een maximum snelheid van 130 km/h.

De hinder voor de weggebruiker is daarmee op de snelweg A1 achter de rug.

Hard gewerkt, geen reserveweekenden nodig

Matthias van Gameren, adviseur verkeer bij 3Angle die het werk voor Rijkswaterstaat uitvoert: 'We hebben de afgelopen weekenden hard gewerkt aan de laatste grote klus op de A1. Namelijk aan het aanbrengen van stiller asfalt (tweelaags zoab). De verbreding ging sneller en beter dan verwacht. Het is bijvoorbeeld heel fijn dat er geen reserveweekenden nodig waren. Weggebruikers profiteren daar nu van, want de rijstroken zijn nu 3 maanden eerder dan gepland beschikbaar. Dit is een mooi resultaat voor iedereen die er aan gewerkt.'

Wegwerkzaamheden traject Eemnes-Bunschoten

De werkzaamheden op het traject zijn bijna klaar. Op de snelweg A27 volgen eind oktober 2018 nog de laatste 2 weekendafsluitingen voor het aanbrengen van het stillere asfalt tussen aansluiting Utrecht-Noord en aansluiting Bilthoven. Als deze werkzaamheden net zo voorspoedig verlopen, zijn eind oktober 2018 ook op de A27 alle rijstroken beschikbaar. Dan is ook de spitsstrook bij Utrecht-Noord richting het noorden klaar voor gebruik. 3Angle voert daarna tot het eind van dit jaar nog een aantal afwerkende werkzaamheden uit aan bermen en taluds, het onderliggende wegennet en het opruimen van de bouwterreinen. Eind 2018 moeten deze werkzaamheden helemaal klaar zijn. Dit najaar start ook de aanplant van boscompensatie vlakbij de rijksweg (binnen de grenzen van het tracébesluit). Dit loopt door tot aan het broedseizoen (voorjaar 2019).

Meer informatie verbreding A27/A1

Voor actuele reisinformatie, check kort voor vertrek de laatste informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Meer informatie over de verbreding van de A27/A1? Ga naar de website Verbreding A27/A1.

Onderliggende pagina's