Liniebrug en natuurverbinding over Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht feestelijk geopend

Nieuwsbericht

Liniebrug en natuurverbinding over Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht feestelijk geopend

Gepubliceerd op: 06 september 2018- Laatste update: 06 september 2018 14:33 uur

Op 7 september 2018 hebben scholieren en inwoners van Nigtevecht en Abcoude zich verzameld voor de feestelijke opening van de nieuwe fietsbrug en natuurverbinding bij Nigtevecht. De fietsbrug heet nu officieel Liniebrug.

Programma opening fietsbrug en natuurverbinding bij Nigtevecht

In het programma van de dag zat voor ieder wat wils. ’s Ochtends volgden leerlingen van verschillende basisscholen een natuureducatieprogramma. Onder leiding van een heuse natuurdetective trokken zij de bestaande en nieuwe natuur vlakbij Fort Nigtevecht in. Zij luisterden naar verhalen over de dieren die daar hun nieuwe verblijfplaats gaan vinden.

In Het Dorpshuis van Nigtevecht vond het officiële deel van de dag plaats. Met het starten van een animatie overhandigde Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, de fietsbrug symbolisch aan Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de provincie Utrecht en opdrachtgever van de fietsbrug. Daarna droeg Bond de natuurverbinding over aan Ype Heijsman, directeur Netwerkmanagement Midden-Nederland bij Rijkswaterstaat en opdrachtgever van de natuurverbinding, in de vorm van de uitvergrote cover van het boekje ‘Hinde en haar vrienden’.

Liniebrug

Een volgend gedenkwaardig moment werd uitgevoerd door wethouders Alberta Schuurs van de gemeente De Ronde Venen en Jeroen Willem Klomps van de gemeente Stichtse Vecht. Zij schoten het kanon dat midden op de fietsbrug stond af. Daarmee gaven zij De Liniebrug haar naam. Deze naam is gekozen omdat de Liniebrug een verbinding legt tussen de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam. In 2020 hopen beide onder de naam Hollandse Waterlinies één groot werelderfgoed te vormen.

Wethouders Alberta Schuurs van de gemeente De Ronde Venen en Jeroen Willem Klomps van de gemeente Stichtse Vecht.

Onthulling picknicktafel

Even verderop ging de aandacht uit naar de natuurverbinding en werd de picknicktafel aan de Westkanaaldijk onthuld. Ype Heijsman kreeg bij deze handeling hulp van leerlingen van verschillende basisscholen uit Nigtevecht en Abcoude. Als dank kregen zij een exemplaar van het boekje.

De feestelijke dag eindigde op het binnenterrein van Fort Nigtevecht, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Daar klonken mooie woorden en kregen de aanwezigen de gelegenheid na te praten. Daar was ook meer informatie te vinden over de Hollandse Waterlinies en Fort Nigtevecht.

Boekje ‘Hinde en haar vrienden’

Op maandag 10 september 2018 krijgen de leerlingen van de basisscholen in Nigtevecht, Abcoude en Weesp een exemplaar van het boekje ‘Hinde en haar vrienden’. Dit boekje is speciaal voor dit project in opdracht gemaakt door Marleen van Lanen. De animatie is een product van Animotus en is te zien via het YouTube-kanaal van de provincie Noord-Holland en de websites van de projectpartners. De kortere versie van de animatie wordt via social media verspreid.

Onderliggende pagina's