Hinder door afsluiting rijstrook parallelbaan A12 Arnhem richting Duitsland

Nieuwsbericht

Hinder door afsluiting rijstrook parallelbaan A12 Arnhem richting Duitsland

Gepubliceerd op: 06 september 2018- Laatste update: 06 september 2018 18:15 uur

Rijkswaterstaat heeft op maandag 3 september 2018 de rechterrijstrook op de parallelbaan van de snelweg A12 bij Arnhem richting Duitsland afgesloten. De afsluiting is nodig om een nadere inspectie uit te voeren aan de brug en gebeurt om de belasting van de brug te verminderen. De parallelbaan maakt onderdeel uit van de IJsselbrug A12, die op de nominatie staat om in 2021 te worden gerenoveerd.

Hinder snelweg A12

De rechterrijstrook van de parallelbaan op de IJsselbrug (A12) van Velperbroek richting Westervoort/Duiven/Duitsland wordt vooralsnog voor een aantal dagen afgesloten. Dit veroorzaakt ernstige verkeershinder, met name in de ochtend en avondspits. Rijkswaterstaat adviseert de weggebruikers dan ook de regio Arnhem/Liemers (en specifiek het Velperbroekcircuit, de N325 (Pleijroute) en IJsselbrug) zo veel mogelijk te mijden. Verkeer op de hoofdrijbaan richting Duitsland ondervindt géén hinder.

Reisadvies

  • Verkeer richting de Achterhoek wordt geadviseerd via de snelweg A1 te reizen
  • Voor verkeer uit Westervoort, Duiven en Zevenaar: reis eventueel met het ov of de (elektrische) fiets
  • Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie, pas uw vertrektijden eventueel aan en houd rekening met extra reistijd
  • Let op de borden boven en langs de weg met informatie over de afsluiting en de eventuele omleidingsroutes

Onderliggende pagina's