Groot onderhoud N200 begint vanaf 1 oktober 2018

Nieuwsbericht

Groot onderhoud N200 begint vanaf 1 oktober 2018

Gepubliceerd op: 12 september 2018- Laatste update: 12 september 2018 14:33 uur

Het project De Nieuwe N200 gaat vanaf 1 oktober 2018 in uitvoering. Er is groot onderhoud aan de autoweg N200 en de dijk, er komen nieuwe drinkwatertransportleidingen, een nieuwe brug bij Halfweg en er wordt een groene entree voor Amsterdam en ecopassage aangelegd.

Al deze werkzaamheden worden van nu tot en met het voorjaar 2020 in een keer aangepakt. Dit veroorzaakt hinder en gemiddeld zo’n 15 minuten extra reistijd bovenop de reguliere reistijd. Daarnaast bereidt de aannemer in het weekend de definitieve afzetting voor die vanaf 1 oktober op de weg staat.

Weekenden september 2018 tijdelijke afzettingen N200

Automobilisten hebben in de weekenden van 15 en 16 september, 23 en 24 september en 29 en 30 september 2018 te maken met wisselende en korte afzettingen. Daarnaast vinden er overdag en ’s nachts werkzaamheden plaats. Er is altijd één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Het verkeer gaat hier hinder van ondervinden. De afzettingen worden aangegeven met gele borden.

Vanaf oktober 2018 definitieve afzetting N200

Vanaf maandag 1 oktober staat de definitieve afzetting op de weg en zijn de zuidbaan van de autoweg N200 en het fietspad naast de N200 geheel afgesloten. Het verkeer rijdt dan op de noordbaan waar in beide richtingen één rijstrook beschikbaar is. (Brom) fietsers worden omgeleid. Onder het fietspad worden de nieuwe drinkwatertransportleidingen aangelegd.'

Omleidingen N200

Door de werkzaamheden wordt het ook drukker op de omliggende wegen in bijvoorbeeld Amsterdam Nieuw-West, Westpoort en Halfweg. Autoverkeer krijgt naar verwachting te maken met gemiddeld 15 minuten extra reistijd. Om vertragingen en sluipverkeer te voorkomen, wordt verkeer omgeleid via de snelweg A5 of snelweg A9, snelweg A4 en snelweg A10.

Ga met ov, fiets of gebruik navigatie

Automobilisten kunnen het beste hun auto laten staan en met ov of de fiets reizen. Als dat niet kan, wordt aangeraden om tijdens het rijden Google Maps of Waze te gebruiken. Deze navigatieapps houden rekening met actuele afsluitingen en omleidingsroutes.

Meer informatie project De nieuwe N200

Meer weten? Kijk op de website van project De Nieuwe N200 of de projectpagina N200: Groot onderhoud voor meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Onderliggende pagina's