Geslaagde calamiteitenoefening bij sluis Hagestein

Nieuwsbericht

Geslaagde calamiteitenoefening bij sluis Hagestein

Gepubliceerd op: 20 september 2018- Laatste update: 20 september 2018 14:11 uur

Om eventuele noodsituaties in de toekomst op een goede manier af te handelen, werd er 15 september 2018 bij sluis Hagestein een calamiteit nagebootst. Samen met 7 partijen en ruim 60 deelnemers kijken we terug op een geslaagde oefening.

Rijkswaterstaat heeft veiligheid op de stuwcomplexen hoog in het vaandel staan. Goede samenwerking met hulpverlenende diensten is hierbij cruciaal. Tijdens de calamiteitenoefening bij sluis Hagestein werd er een noodsituatie in scene gezet waarbij de hulpdiensten een belangrijke rol vervulden. Zij moeten namelijk te allen tijde de sluis kunnen bereiken met de benodigde hulpmiddelen.

Goede communicatie belangrijk

Een veiligheidsadviseur van Rijkswaterstaat vertelt: ‘Als er zich een noodsituatie voordoet, moet iedere betrokkene weten wat er van hem of haar verwacht wordt. Er is op dat moment geen tijd om nog te overleggen. Daarom is een calamiteitenoefening ontzettend belangrijk. Er was tijdens de oefening veel aandacht voor veilig werken, het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen en onderlinge communicatie.’

Meer nieuws Nederrijn en Lek: renovatie stuwensemble

Onderliggende pagina's