CE-markering voor sluis Amerongen

Nieuwsbericht

CE-markering voor sluis Amerongen

Gepubliceerd op: 20 september 2018- Laatste update: 20 september 2018 14:12 uur

Op 30 augustus 2018 heeft de sluis bij Amerongen, als één van de eerste sluizen in Nederland, een CE-markering toegekend gekregen. Daarmee voldoet de sluis aan alle Europese veiligheidsnormen die horen bij een dergelijk keurmerk.

Op 30 augustus (tijdens de symbolische ingebruikname van het nieuwe bediengebouw sluis Amerongen) is uitgebreid stilgestaan bij deze bijzondere mijlpaal. De CE-markering werd toegekend door Jean Luc Beguin, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat (HID) Grote Projecten en Onderhoud: ‘Dit is het resultaat van een knap staaltje werk, waarbij integraal werken tussen de verschillende disciplines cruciaal was. Met deze CE-markering tonen we aan dat sluis Amerongen voldoet aan de Europese Machinerichtlijn. Hiermee is de sluis aantoonbaar veilig voor alle gebruikers. Als verantwoordelijke voor veiligheids- en gezondheidseisen, vind ik dat natuurlijk een mooie kers op de taart.’

Meer nieuws Nederrijn en Lek: renovatie stuwensemble