A6 richting Lelystad 2 weekenden in oktober en november 2018 dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost

Werkzaamheden

A6 richting Lelystad 2 weekenden in oktober en november 2018 dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost

Gepubliceerd op: 28 september 2018- Laatste update: 28 september 2018 13:34 uur

Vanaf vrijdag 5 oktober 20.00 uur tot en met maandag 8 oktober 2018 06.00 uur en van vrijdag 9 november 20.00 uur tot en met maandag 12 november 06.00 uur is de snelweg A6 richting Lelystad dicht. De afsluiting begint na afrit 5 (Almere Stad) en loopt tot en met afrit 8 (Almere Buiten-Oost).

Ook de verbindingsboog vanaf de snelweg A27 naar de snelweg A6 richting Lelystad is deze 2 weekenden afgesloten. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Er worden omleidingsroutes ingezet. Houd rekening met ongeveer 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar 4 rijstroken per rijrichting zodat er straks in beide richtingen een hoofd- en parallelrijbaan is.

Wegwerkzaamheden A6 van 5 tot 8 oktober 2018

Op dit moment rijdt het verkeer richting Lelystad, tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere al op de tijdelijk ingerichte parallelrijbaan. In het weekend van 5 tot 8 oktober 2018 gaat aannemer Parkway6 de parallelrijbaan op deze plek definitief inrichten voor gebruik. Zo wordt de deklaag van het asfalt en definitieve belijning aangebracht. De hoofdrijbaan wordt in het betreffende weekend ook voor een groot deel klaargemaakt voor gebruik, maar op 8 oktober nog niet in gebruik genomen. De aansluiting met de bestaande A6 richting Lelystad is dan nog niet gereed.

Voor de weggebruiker zijn er na het weekend van 5 tot 8 oktober geen veranderingen. Wel rijden ze op de definitieve parallelrijbaan.

Wegwerkzaamheden A6 van 9 tot 12 november 2018

In het weekend van 9 tot 12 november 2018 wordt een extra rijstrook op de parallelrijbaan richting Lelystad, tussen oprit 5 (Almere Stad) en de Watersnipbrug, klaargemaakt voor gebruik. Ook wordt de hoofdrijbaan richting Lelystad, tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost klaar gemaakt voor gebruik.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 12 november 2018

Vanaf maandag 12 november 2018 06.00 uur is de definitieve situatie, namelijk 2 keer 2 rijstroken richting Lelystad tussen de Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik. Het verkeer kan tussen oprit 5 (Almere Stad) en oprit 6 (Almere Buiten-West) wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan. Verkeer met bestemming Almere Buiten-West, Utrecht, Almere Buiten en Almere Buiten-Oost, moet tussen oprit 5 (Almere Stad) en oprit 6 (Almere Buiten-West) de parallelrijbaan kiezen.

Omleidingen tijdens afsluiting A6 5 tot 8 oktober 2018 en 9 tot 12 november 2018

De volgende omleidingen worden ingesteld:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring.
  • Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via afrit 36 (Almere Haven/Zeewolde) en de Gooiseweg (N305).
  • Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305).
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.
  • Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

Weguitbreiding traject Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen de aansluitingen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar 4 rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ter hoogte van het Weerwater verlagen we de A6 en leggen we de op- en afritten verder uit elkaar. Hiermee ontstaat er ruimte voor toekomstige gebiedsontwikkeling.

Ook wordt, in samenwerking met omgevingspartijen, de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal. Het werk aan de A6 is in 2020 volledig afgerond. Dat is voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Meer informatie wegwerkzaamheden A6

Meer informatie over de wegwerkzaamheden aan de A6 vindt u op de pagina Geplande wegwerkzaamheden, door (gratis) te bellen met de Landelijke Informatielijn (0800-8002) of bekijk de omleidingsroutes op de website Bezoekerscentrum Rijkswaterstaat.

Onderliggende pagina's