Weekendafsluiting A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder in beide richtingen; 10-13 augustus 2018

Nieuwsbericht

Weekendafsluiting A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder in beide richtingen; 10-13 augustus 2018

Gepubliceerd op: 02 augustus 2018- Laatste update: 02 augustus 2018 12:19 uur

Rijkswaterstaat verwijdert tussen vrijdag 10 augustus 21.00 uur tot maandag 13 augustus 2018 05.00 uur het viaduct 'Het Oude Spoor' bij Zeist over de snelweg A28 tussen Utrecht De Uithof (2) en Den Dolder (3). Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt dit gecombineerd met diverse kleinere werkzaamheden, zoals het reinigen van De Luifel van Zeist en het aanleggen van een pechhaven.

In verband met deze werkzaamheden is de snelweg A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder (3) in bovengenoemd weekend in beide richtingen afgesloten. Ook de verbindingsweg van de snelweg A27 vanuit het zuiden naar de A28 en enkele op- en afritten van de A28 zijn afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Afsluitingen en omleidingsroutes

Richting Amersfoort

  • A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder/Zeist-Oost (3)
  • De verbindingsweg van de A27 vanuit het zuiden naar de A28
  • Oprit Utrecht De Uithof/De Bilt/Zeist (2)
  • Afrit Den Dolder/Zeist-Oost (3)

Verkeer vanuit Utrecht richting Groningen, Apeldoorn en Amersfoort wordt omgeleid vanaf knooppunt Rijnsweerd via de A27 en de snelweg A1. Verkeer vanuit Utrecht richting Den Dolder en Soesterberg wordt vanaf knooppunt Rijnsweerd omgeleid via de autoweg N237.

Richting Utrecht

  • A28 tussen Den Dolder/Zeist (3) en Utrecht De Uithof/De Bilt (2)
  • Oprit Den Dolder/Zeist (3)
  • Afrit Utrecht De Uithof/De Bilt (2)

Verkeer vanuit Zwolle en Apeldoorn richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A1 en de A27. Verkeer vanuit Amersfoort richting Utrecht wordt vanaf Den Dolder / Zeist (3) omgeleid via de autowegen N238, N237 en N412.

Het UMC Utrecht en P+R De Uithof zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar via afzonderlijk aangegeven omleidingsroutes. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Viaduct 'Het Oude Spoor'

Het viaduct 'Het Oude Spoor' is een smal viaduct over de A28 bij Zeist. In 1968 is gestart met de bouw van het viaduct, dat ooit bedoeld was voor de spoorlijn Bilthoven-Zeist. In 1972 is deze spoorwegverbinding opgeheven. Het viaduct heeft geen functie en wordt daarom gesloopt.

Meer informatie over werkzaamheen A28

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina Geplande werkzaamheden of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Onderliggende pagina's