Weekafsluiting overgang op viaduct over A79 (Valkenburgerweg) bij Voerendaal; 3-7 september 2018

Werkzaamheden

Weekafsluiting overgang op viaduct over A79 (Valkenburgerweg) bij Voerendaal; 3-7 september 2018

Gepubliceerd op: 30 augustus 2018- Laatste update: 30 augustus 2018 11:41 uur

Rijkswaterstaat gaat van maandag 3 september 07.00 uur tot vrijdag 7 september 2018 16.00 uur werkzaamheden uitvoeren aan de Valkenburgerweg ter hoogte van de snelweg A79 bij Voerendaal. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden aan het viaduct Haeren waardoor de overgang van Voerendaal naar Klimmen over de A79 afgesloten is in beide richtingen voor al het verkeer.

Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten. Op- en afrit (6) Voerendaal van de snelweg A79 blijven toegankelijk voor het verkeer. Lokaal verkeer dat gebruik maakt van afrit (6) Voerendaal van de A79 komende vanuit Maastricht richting Heerlen wordt ter plaatse omgeleid.

Afsluiting snelweg A79

Overgang (Valkenburgerweg) op viaduct Haeren over de A79 is van maandag 3 september 07.00 uur tot vrijdag 7 september 2018 16.00 uur in beide richtingen ter hoogte van Voerendaal afgesloten.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2018 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden snelweg A79

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's