Verkeershinder A27 tussen knooppunt Hooipolder en Gorinchem richting Utrecht; 7-10 september 2018

Werkzaamheden

Verkeershinder A27 tussen knooppunt Hooipolder en Gorinchem richting Utrecht; 7-10 september 2018

Gepubliceerd op: 31 augustus 2018- Laatste update: 31 augustus 2018 11:20 uur

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 7 september 22.00 uur tot maandag 10 september 2018 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A27 tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem richting Utrecht.

Werkzaamheden A27

Daarbij is de snelweg A27 tussen de aansluitingen Geertruidenberg en Werkendam geopend. Tijdens dit weekend wordt de slijtlaag vervangen op de Merwedebrug. Ook voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan asfalt en voegen op de A27. Voorafgaand aan de afsluiting kunnen voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten of meer. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 28 september 22.00 uur tot maandag 1 oktober 2018 05.00 uur.

Afsluitingen A27

Tijdens de weekendafsluiting zijn er verschillende toe- en afritten afgesloten: 

  • Hooipolder
  • Werkendam (23)
  • Avelingen (24)

Omleidingsroutes

Het verkeer richting Gorinchem wordt via twee routes omgeleid:

  • Oostelijke omleidingsroute: het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A59, de snelweg A2 en de snelweg A15
  • Westelijke omleidingsroute: het verkeer wordt omgeleid via de A59, de snelweg A16 en de A15
  • Het verkeer richting Hank wordt omgeleid via de N267 en de N283.
Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Bijzonderheden

Tijdens de weekendafsluiting van de Merwedebrug worden de nood- en hulpdiensten via het fietspad aan de oostkant naar de overkant geleid.

Openbaar vervoer

Lijn 400 en lijn 401 van Arriva kunnen niet hun normale route rijden. Zij maken daarom gebruik van de oostelijke omleidingsroute. De lijnen 120 en 121 rijden hun normale dienstregeling via het westelijk fietspad naast de Merwedebrug. Hierbij wordt een pendelbusje ingezet. Kijk voor meer informatie over de dienstregeling van het openbaar vervoer tijdens de werkzaamheden op: 

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Onderliggende pagina's