Storing Sint Servaasbrug Maastricht; 30 juli – 3 augustus 2018

Nieuwsbericht

Storing Sint Servaasbrug Maastricht; 30 juli – 3 augustus 2018

Gepubliceerd op: 01 augustus 2018- Laatste update: 01 augustus 2018 17:41 uur

De Sint Servaasbrug in Maastricht ondervindt momenteel hinder van een softwarestoring. Het beweegbare deel van de brug staat daardoor voortdurend in de hoogste stand. Maandag 30 juli 2018 is de storing ontstaan en naar verwachting zal deze in de loop van vrijdag 3 augustus 2018 verholpen worden.

Scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder en ook voetgangers en fietsers kunnen gewoon via de brug de Maas oversteken. Het stalen hefdeel van de Sint Servaasbrug is immers zo geconstrueerd dat voetgangers (eventueel met een fiets aan de hand) bij het passeren van een schip gebruik kunnen blijven maken van de openstaande brug. Tijdens de huidige storing, waarbij het hefdeel in de hoogste stand staat, is die situatie niet anders.

Onderliggende pagina's