Onderhoud bij knooppunt Vught gaat langer duren

Nieuwsbericht

Onderhoud bij knooppunt Vught gaat langer duren

Gepubliceerd op: 10 augustus 2018- Laatste update: 10 augustus 2018 17:06 uur

De hinder voor weggebruikers ter hoogte van knooppunt Vught gaat een aantal dagen langer duren dan gepland. De grootschalige werkzaamheden, waarbij extra zogeheten opstelstroken worden gerealiseerd, lopen uit vanwege onverwachte herstelwerkzaamheden. Donderdag 16 augustus 2018 zijn de werkzaamheden afgerond.

Rijkswaterstaat voert deze zomervakantie grootschalige werkzaamheden uit ter hoogte van knooppunt Vught. Om bij knooppunt Vught de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te vergroten worden er bij de verkeerslichten 2 extra rijstroken, zogenoemde opstelstroken, gerealiseerd.

Van de 2 extra opstelstroken is er een gerealiseerd bij de verkeerslichten op de Vughterweg richting de snelweg A2 en de andere is aangebracht bij de verkeerslichten op de afrit van de snelweg A65 richting Den Bosch.

Herstelwerkzaamheden knooppunt Vught

Na controle is echter gebleken dat er bij de aanleg bij 1 opstelstrook is afgeweken van het ontwerp. Er is te weinig asfalt aangebracht, waardoor de rijstroken linksaf (vanuit Den Bosch richting rijksweg A2 naar Utrecht) in de bocht niet voldoen aan de gestelde eisen. Deze zijn te smal. Met name voor vrachtverkeer is er te weinig ruimte met daardoor een verhoogde kans op (flank)aanrijdingen. Omdat hiermee de verkeersveiligheid in het gedrang komt, is besloten tot een herstelactie.

Afsluitingen en omleidingsroutes knooppunt Vught

In eerste instantie zou het werk zondag 12 augustus 2018 klaar zijn. Door de vertraging worden de wegen in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 augustus 2018 opengesteld. Tot die tijd zullen de huidige afsluitingen en omleidingsroutes gehandhaafd blijven, zodat de herstelwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. 

Via knooppunt Vught is het tot donderdag 16 augustus alleen mogelijk om vanuit Den Bosch richting Tilburg te gaan. Alle andere richtingen komende vanuit Den Bosch zijn afgesloten. Het blijft wel mogelijk om vanaf de A2 uit de richting van Eindhoven Den Bosch in te rijden. Ook het doorgaande verkeer op de A2 en de A65 zal geen hinder ondervinden. 

Weggebruikers worden op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en omleidingsroutes via gele borden langs de weg en teksten op digitale informatiepanelen langs en/of boven de weg.

Meer informatie wegwerkzaamheden knooppunt Vught

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's