Grootschalig onderhoud knooppunt Vught afgerond

Nieuwsbericht

Grootschalig onderhoud knooppunt Vught afgerond

Gepubliceerd op: 16 augustus 2018- Laatste update: 16 augustus 2018 15:18 uur

Om bij knooppunt Vught de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te vergroten, heeft Rijkswaterstaat 2 extra zogenoemde opstelstroken gerealiseerd. De werkzaamheden zijn op 16 augustus 2018 afgerond.

Een van de opstelstroken is gerealiseerd bij de verkeerslichten op de Vughterweg richting de snelweg A2 naar Eindhoven en de andere is aangebracht bij de verkeerslichten op de afrit van de A65 richting Den Bosch.

Herstelwerkzaamheden knooppunt Vught A2/A65

In eerste instantie zou het werk uiterlijk zondag 12 augustus 2018 klaar zijn. Na controle bleek echter dat was afgeweken van het ontwerp. Omdat hiermee de verkeersveiligheid in het gedrang kon komen, is besloten tot een herstelactie. Hierdoor zijn de wegen in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 augustus 2018 opengesteld.

Programma A2 Deil - 's-Hertogenbosch – Vught

Om de groei van het verkeer op de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught te beheersen, is een pakket van meer dan 20 maatregelen ontwikkeld. Dat noemen we het Programma A2 Deil - 's-Hertogenbosch - Vught. Het gaat daarbij om maatregelen voor zowel de auto, de fiets als het openbaar vervoer die al in de komende jaren gerealiseerd gaan worden. Rijkswaterstaat realiseert op de korte termijn een aantal kleinschalige maatregelen op de A2. Die zijn bedoeld om de doorstroming op deze weg verder te optimaliseren. Tegelijkertijd is een groot onderzoek gestart naar oplossen van de knelpunten op de A2 op langere termijn (na 2025) met het uitbreiden van infrastructuur.

Onderliggende pagina's