Fotoreportage werkzaamheden nieuwe zeesluis IJmuiden augustus 2018

In Beeld

Fotoreportage werkzaamheden nieuwe zeesluis IJmuiden augustus 2018

Gepubliceerd op: 14 augustus 2018- Laatste update: 14 augustus 2018 09:53 uur

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. Mocht u termen of locaties tegenkomen die u niet helemaal kunt plaatsen, pakt u dan de overzichtskaart erbij.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Vracht lossen

Op onderstaande foto staat de RoRo: roll-on-roll-offschip. Hier leggen de schepen uit het logistiek centrum van OpenIJ aan om hun vracht te lossen. Op dit ponton zie je een vrachtwagen met wapeningskorf voor de diepwanden bij het Middensluiseiland.

Aanbrengen ankers in de zuidelijke wand nieuwe zeesluis IJmuiden

In het midden vooraan op de foto ziet u het aanbrengen van de ankers in de zuidelijke wand van de nieuwe zeesluis IJmuiden. Deze ankers zorgen ervoor dat de wand zijn stabiliteit heeft in de grond. Rechts van deze kolkwand is straks het water van de kolk 18 m diep. Links vooraan op de foto verrijst het Sluis Operatie Centrum, daarachter de torens van de betoncentrales.

Wapening van de deurkas

Deze foto toont de wapening van de deurkas van het binnenhoofd (kanaalzijde). In deze deurkas komen straks de binnendeur en de reservedeur van de nieuwe zeesluis IJmuiden.

Aanbouw Sluis Operatie Centrum (SOC)

Hier ziet u het Sluis Operatie Centrum (SOC) in aanbouw. Vanuit het SOC wordt straks de nieuwe zeesluis IJmuiden bediend. Op deze foto staat de deur van de hoofdingang ergens halverwege de constructie. Dit laat zien hoe veel hoger de zuidelijke wand van de nieuwe zeesluis IJmuiden wordt om op waterkerende hoogte van +8,85 NAP te komen. Pas dan is het SOC toegankelijk via de hoofdingang.

Wanden van de deurkas nieuwe zeesluis IJmuiden

De wanden van de deurkas van het buitenhoofd torenen flink boven het water uit. De wanden worden tot 18 m hoog opgebouwd. Dan volgt het afzinken van de deurkas tot de definitieve diepte van -23 m. Na het afzinken wordt dan de laatste 7,20 m beton op de wanden gestort.

Meer nieuws IJmuiden: bouw nieuwe, grote zeesluis

Onderliggende pagina's