Ernstige hinder A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo; 10-14 september 2018

Werkzaamheden

Ernstige hinder A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo; 10-14 september 2018

Gepubliceerd op: 09 augustus 2018- Laatste update: 09 augustus 2018 17:38 uur

Rijkswaterstaat voert in september 2018 grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit op de snelweg A1 tussen Kootwijk en Hoenderloo. Van maandag 10 september 06.00 uur tot vrijdag 14 september 2018 21.00 uur wordt het verkeer in beide richtingen via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Er geldt een snelheidslimiet van 70 km/h. Tijdens de spits kan de extra reistijd oplopen tot 30 minuten of meer. In de weekenden vóór en ná de werkzaamheden heeft het verkeer richting Amersfoort hinder van de op- en afbouwwerkzaamheden.

De onderhoudswerkzaamheden aan de snelweg A1 omvatten onder andere het vervangen en deels versterken van het asfalt, het repareren van een spoorviaduct en het vervangen van een wildraster. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden.

Hinder op- en afbouwwerkzaamheden A1

Op zaterdag 8, zondag 9 en zaterdag 15 september 2018 vinden op- en afbouwwerkzaamheden plaats ter voorbereiding op de onderhoudswerkzaamheden. Het verkeer richting Amersfoort wordt dan over versmalde wegstroken geleid en er geldt een snelheidslimiet van 70 km/h.

Voorkom files A1: volg de alternatieve route

Om lange files op de A1 te voorkomen adviseert Rijkswaterstaat niet in de spits langs de werkzaamheden te rijden, maar gebruik te maken van de alternatieve routes over de snelwegen. Op deze manier dragen we met z’n allen bij aan minder files op regionale en lokale wegen.

Alternatieve routes

  • Verkeer vanuit Utrecht naar Apeldoorn: snelwegen A12 en A50
  • Verkeer vanuit Amersfoort naar Apeldoorn: A1 afrit Barneveld (15), snelwegen A30, A12 en A50
  • Verkeer vanuit Apeldoorn naar Utrecht: snelwegen A50 en A12
  • Verkeer vanuit Apeldoorn naar Amersfoort: snelwegen A50, A12, A30 en A1 afrit Barneveld (15)

Wat kunnen weggebruikers doen?

  • Werk indien mogelijk thuis.
  • Reis met het openbaar vervoer.
  • Gebruik voor kortere ritten de fiets.
Toch met de auto onderweg? De adviesroutes zijn niet per definitie gelijk aan het advies dat uw navigatiesysteem op dat moment aan automobilisten geeft. Tussen de actuele verkeerssituatie en het moment waarop de informatie via het navigatiesysteem verwerkt is, zit vaak ongeveer 15 minuten tijdsverschil. Het is dus raadzaam de adviezen langs de weg op te volgen.

Meer informatie werkzaamheden snelweg A1

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland of bel met de (gratis) Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).

Onderliggende pagina's