Bezoek Nacht van de Vleermuis bij Prinses Beatrixsluis op vrijdag 24 augustus 2018

Nieuwsbericht

Bezoek Nacht van de Vleermuis bij Prinses Beatrixsluis op vrijdag 24 augustus 2018

Gepubliceerd op: 17 augustus 2018- Laatste update: 17 augustus 2018 13:07 uur

Wat hebben vleermuizen, fauna-uittreedplaatsen, natuur en de Prinses Beatrixsluis met elkaar te maken? Je komt het allemaal te weten tijdens de Nacht van de Vleermuis op vrijdag 24 augustus 2018 van 20.00 tot 22.00 uur.

Wandeling over Sluispad langs Lekkanaal

Tijdens de Nacht van de Vleermuis op vrijdag 24 augustus maken we een wandeling over het Sluispad aan de oostkant van het Lekkanaal vanaf de Schalkwijkse Wetering naar de Plofsluis en weer terug. Zodra het gaat schemeren, pakken we de vleermuisdetectoren erbij en laten onze ecologen zien waar vleermuizen leven, hoe zij zich verplaatsen en welke elementen uit het landschap een verrassende rol spelen bij de navigatie van vleermuizen.

Behalve medewerkers van het project gaan ook deskundigen van de IVN-afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken mee met de wandeling. IVN-afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken is een vereniging van enthousiaste vrijwilligers die mensen kennis wil laten maken met natuur en milieu. Meer informatie is op de website van IVN te vinden.

Natuur bij Prinses Beatrixsluis

De wandeling begint nog voordat het gaat schemeren. Bij daglicht besteden we aandacht aan andere natuurmaatregelen. Rijkswaterstaat heeft maatregelen moeten treffen om verlies aan natuurwaarden vanwege de aanleg van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal, te compenseren. Hoe we dat gedaan hebben, laten we tijdens de wandeling zien.

Praktische informatie Nacht van de Vleermuis

De Nacht van de Vleermuis bij de Prinses Beatrixsluis duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelding is verplicht. Startpunt van de wandeling is de kruising van het fietspad Schalkwijkse Wetering en Lekkanaal. Deelnemers melden zich daar uiterlijk om 19.45 uur. We raden aan om met de fiets te komen. Kom je met de auto, dan parkeer je je auto op het naastgelegen bedrijventerrein Het Klooster en wandel je het laatste stuk naar de ontmoetingsplaats. Trek goede schoenen aan. De wandeling is ook leuk en leerzaam voor kinderen. We betreden niet het bouwterrein.

Aanmelden Nacht van de Vleermuis bij Prinses Beatrixsluis

We hebben plek voor 50 mensen. Toewijzing van plaatsen gebeurt op basis van 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Aanmelden kan door een e-mail te sturen. Vermeld in je bericht je naam en met hoe veel personen je komt. We laten je zo snel mogelijk weten of je mee kunt. Graag tot ziens op 24 augustus.

Onderliggende pagina's