Bernardsluizen bij Tiel deels weer beschikbaar voor scheepvaart

Nieuwsbericht

Bernardsluizen bij Tiel deels weer beschikbaar voor scheepvaart

Gepubliceerd op: 06 augustus 2018- Laatste update: 06 augustus 2018 21:25 uur

Zondag 5 augustus 2018 heeft Rijkswaterstaat de Bernhardsluizen bij Tiel gestremd voor de scheepvaart. Reden daarvoor was dat er extra water via de sluis naar de Lek geleid moet worden om verzilting tegen te gaan. De stroming die daardoor werd verwacht zou een gevaarlijke situatie voor de scheepvaart kunnen zijn.

Op 6 augustus 2018 zijn bij de Bernhardsluizen metingen naar de stroming uitgevoerd. Daaruit blijkt deze stroming minder groot dan verwacht. De scheepvaart kan deels weer gebruik kan maken van de sluis. Bij de toegang tot de sluis komen tekstkarren die schippers waarschuwen voor de extra stroming en er is slechts één schip tegelijk in de sluiskolk toegestaan. De scheepvaart is hierover geïnformeerd. We verwachten dat scheepvaart in de loop van de avond weer van de Bernhardsluis gebruik kan maken.

Onderliggende pagina's