Zes wegafsluitingen A4 in knooppunt Ypenburg voor bouw Rotterdamsebaan

Nieuwsbericht

Zes wegafsluitingen A4 in knooppunt Ypenburg voor bouw Rotterdamsebaan

Gepubliceerd op: 20 juli 2018- Laatste update: 23 juli 2018 08:39 uur

Deze zomer wordt er gewerkt aan de rijbanen van de snelweg A4 ter hoogte van knooppunt Ypenburg. Hiervoor is het nodig om de A4 in juli en augustus zes keer af te sluiten voor verkeer, in het weekend en op werkdagen.

Tijdens de afsluitingen wordt een onderdoorgang gemaakt onder dit deel van knooppunt Ypenburg. De onderdoorgang is straks nodig voor de toekomstige Rotterdamsebaan. Weggebruikers wordt geadviseerd om de omleidingsroutes te volgen en op werkdagen rekening te houden met een extra reistijd tot 60 minuten. In het weekend kan de hinder oplopen tot 15 á 20 minuten extra reistijd.

Planning en uitvoering

Gedurende zes meerdaagse perioden in juli en augustus 2018 is een deel van de A4 afgesloten voor verkeer. De perioden waarin gewerkt wordt, zijn:

A4 richting Rotterdam:

  • Periode 1: donderdag 19 juli 22.00 uur - maandag 23 juli 05.00 uur
  • Periode 2: donderdag 26 juli 22.00 uur - maandag 30 juli 05.00 uur
  • Periode 3: vrijdag 24 augustus 21.00 uur - zondag 26 augustus 11.00 uur

A4 richting Amsterdam:

  • Periode 1: donderdag 2 augustus 22.00 uur - maandag 6 augustus 05.00 uur
  • Periode 2: donderdag 9 augustus 22.00 uur - maandag 13 augustus 05.00 uur
  • Periode3: vrijdag 17 augustus 22.00 uur - zondag 19 augustus 11.00 uur

Werkzaamheden

De volgorde van de werkzaamheden per rijrichting is als volgt:

  • Periode 1: een deel van het huidige wegdek van de snelweg wordt weggehaald en damwanden worden in de grond aangebracht. Aan het einde van het weekend wordt de rijbaan geasfalteerd, zodat het verkeer op maandagochtend weer van de weg gebruik kan maken.
  • Periode 2: het asfalt van de snelweg wordt weggehaald waarna de grond tussen de eerder aangebrachte damwanden wordt weggegraven. Hierdoor ontstaat ruimte om het nieuwe wegdek te plaatsen. Na het inschuiven van de constructie wordt de weg hersteld en kan het verkeer op maandagochtend weer rijden over de snelweg.
  • Periode 3: de rijbaan krijgt een laatste laag asfalt.

Unieke samenwerking

Normaal gesproken is Rijkswaterstaat degene die werkzaamheden aan snelwegen verricht. Voor de Rotterdamsebaan is de unieke afspraak gemaakt dat de gemeente Den Haag met de aannemer, de Combinatie Rotterdamsebaan, alle aanpassingen aan knooppunt Ypenburg doet. Uiteraard wordt hiervoor zeer nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat.

Voor meer informatie over het project en de verkeersmaatregelen, kijk op de website van de Rotterdamsebaan, de pagina Geplande Werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Omleidingen A4 richting Amsterdam

Omleidingen A4 richting Rotterdam

Onderliggende pagina's