Zaterdag 14 juli 2018 N31 (Wâldwei) tijdelijk afgesloten voor Elfwegentochtparade

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat rijdt met 24 duurzame voertuigen mee in de Elfwegentochtparade in Friesland

Gepubliceerd op: 13 juli 2018- Laatste update: 13 juli 2018 15:41 uur

Op zaterdag 14 juli wordt met de Elfwegentochtparade in Friesland een poging gedaan om het wereldrecord van de langste parade van Elektrische Voertuigen in het Guiness Book of Records te verbreken. Rijkswaterstaat rijdt, als eigenaar van de N31 (Wâldwei), met 20 elektrische auto’s en 4 waterstofauto’s mee in de parade.

Erica Slump, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat: 'We dragen duurzaam vervoer een warm hart toe. Vanuit Rijkswaterstaat stimuleren we graag de ontwikkeling van schone brandstoffen. Daarvoor richten we ons actief op de tank- en laadinfrastructuur voor waterstof en elektriciteit langs de rijkswegen. Daarnaast kent ons wagenpark inmiddels 100 elektrische auto’s waarvan een deel in de parade meerijdt. Mooi om het enthousiasme van mijn collega’s te zien om in Friesland mee te rijden.'

Duurzaamheid en leefomgeving

Rijkswaterstaat bouwt dagelijks aan Nederland en aan een schone, groene en prettige leefomgeving, óók voor volgende generaties. In 2030 wil Rijkswaterstaat energie- en klimaatneutraal zijn en circulair werken.

Afsluiting N31

Voor de voorbereidingen, de parade zelf en het opruimen, is de N31 (Wâldwei) zaterdag 14 juli van afslag Nijega tot aan de afslag Overijsselselaan in beide richtingen van 05.30 uur tot 18.00 uur gesloten voor al het wegverkeer. Er zijn diverse omleidingsroutes ingesteld die met borden staan aangegeven.

Tijdens de Elfwegentochtparade zijn de volgende omleidingen van kracht:

  • Verkeer komende vanaf Drachten richting Leeuwarden kan gebruik maken van de Centrale As (autoweg N356) afslag Nijega en dan bij afslag Hurdegaryp eraf naar de autoweg N355 (Rijksstraatweg) richting Leeuwarden (volg de borden met nummer 2 erop).
  • Verkeer vanuit Leeuwarden richting Drachten kan gebruik maken van de N355 (Rijksstraatweg) en dan bij Hurdegaryp via de Centrale As (N356) richting Drachten.
  • Verkeer vanuit Harlingen, Marssum kan gebruik maken van de Haak naar Heerenveen en dan via knooppunt Heerenveen (snelweg A7) naar Drachten.

Elfwegentochtparade

De Elfwegentochtparade is een optocht van duizenden fietsers, steppers, auto’s, zonneboten, elektrische bussen en vrachtwagens die van Nijega (14 km ten zuidoosten van Leeuwarden) naar Leeuwarden Centrum trekt. Tijdens de parade wordt een poging gedaan om het wereldrecord Langste Parade van Elektrische Voertuigen in het Guinness World Records te verbreken. Kijk voor meer informatie op de website van de Elfwegentocht.

Onderliggende pagina's