Verkeershinder door werkzaamheden bruggen over Schelde-Rijnkanaal; 17 en 28 juli 2018

Nieuwsbericht

Verkeershinder door werkzaamheden bruggen over Schelde-Rijnkanaal; 17 en 28 juli 2018

Gepubliceerd op: 10 juli 2018- Laatste update: 10 juli 2018 14:26 uur

Rijkswaterstaat verwijdert de leuningen op de bogen van een aantal bruggen over het Schelde-Rijnkanaal. Op dinsdag 17 juli 2018 is de Vossemeersebrug aan de beurt, op zaterdag 28 juli 2018 de Slaakbrug.

De Vossemeersebrug.

Op beide dagen veroorzaken de werkzaamheden tussen 07.00 en 19.00 uur stremming voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en hulpdiensten kunnen wel passeren.

Hinder en omleidingen voor verkeer

In verband met gevaar van vallend materieel geldt tussen 07.00 en 19.00 uur een afsluiting voor het gemotoriseerde wegverkeer. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Fietsers kunnen wel passeren over het middengedeelte van de brug. Ook hulpdiensten kunnen in het geval van calamiteiten gebruik maken van de hoofdrijbaan. Rijkswaterstaat zet verkeersregelaars in om hen hierbij te begeleiden. De scheepvaart ondervindt minimale hinder van het werk. Tijdens de uitvoering wordt steeds dat deel van de waterweg van het Schelde-Rijnkanaal afgesloten waarboven men aan het werk is. Doorvaart blijft dus mogelijk. Rijkswaterstaat zet scheepvaartbegeleiding in.

Combineren werkzaamheden bruggen over Schelde-Rijnkanaal

Om de overlast voor het verkeer te beperken voert Rijkswaterstaat het werk op de Vossemeersebrug gelijktijdig uit met asfaltwerkzaamheden van de gemeente Steenbergen aan de Molenweg. Zo voorkomen we extra stremmingen.