Grootschalige werkzaamheden ter hoogte van knooppunt Vught; juli en augustus 2018

Nieuwsbericht

Grootschalige werkzaamheden ter hoogte van knooppunt Vught; juli en augustus 2018

Gepubliceerd op: 10 juli 2018- Laatste update: 10 juli 2018 16:38 uur

Rijkswaterstaat voert tijdens de zomervakantie grootschalige werkzaamheden uit ter hoogte van knooppunt Vught. Om in knooppunt Vught de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te vergroten worden er bij de verkeerslichten 2 extra rijstroken, zogenoemde opstelstroken, gerealiseerd. Weggebruikers krijgen door afsluitingen te maken met omleidingen en extra reistijd.

Van de 2 extra opstelstroken wordt er een gerealiseerd bij de verkeerslichten op de Vughterweg richting de snelweg A2 en de andere wordt aangebracht bij de verkeerslichten op de afrit van de snelweg A65 richting Den Bosch. Ook zal ter plaatse het bestaande asfalt worden vernieuwd. 

In samenspraak met de gemeente Vught wordt ook op de Grote Gent een extra opstelstrook voor het verkeerslicht richting het knooppunt aangebracht. Hierdoor gaat de situatie daar ter plaatse van 1 opstelstrook naar 2. Door het aanbrengen van de extra opstelstroken voor de verkeerslichten zullen ook de verkeerslichtinstallaties aangepast worden.

Werkzaamheden en afsluitingen bij knooppunt Vught

  • 9 – 20 juli 2018: kleinschalige werkzaamheden met name in de nacht met minimale overlast
  • 20 juli – 12 augustus 2018: grootschalige werkzaamheden met veel overlast door afgesloten toe- en afritten in knooppunt Vught

We zijn al gestart met kleinschalige werkzaamheden in de bermen waar het verkeer weinig overlast van zal hebben. Dit duurt tot en met 20 juli. Vanaf 20 juli tot en met 12 augustus worden grootschalige werkzaamheden uitgevoerd waarbij hinder voor weggebruikers wordt verwacht omdat bijna alle richtingen vanuit Den Bosch afgesloten worden. 

Via knooppunt Vught is het tijdens deze 3 weken alleen mogelijk om vanuit Den Bosch richting Tilburg te gaan. Alle andere richtingen komende vanuit Den Bosch zijn afgesloten. Het blijft wel mogelijk om vanaf de A2 uit de richting van Eindhoven Den Bosch in te rijden. Ook het doorgaande verkeer op de A2 en de A65 zal geen hinder ondervinden.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. De weggebruikers worden hiervan op de hoogte gebracht via gele borden langs de weg en teksten op digitale informatiepanelen langs en/of boven de weg.

Weersgevoelig

Asfalteringswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. U kunt als weggebruiker ook een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden knooppunt Vught

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's