20-23 juli 2018: A6 bij Almere afgesloten tussen Almere Stedenwijk en knooppunt Almere

Nieuwsbericht

20-23 juli 2018: A6 bij Almere afgesloten tussen Almere Stedenwijk en knooppunt Almere

Gepubliceerd op: 10 juli 2018- Laatste update: 10 juli 2018 13:59 uur

Van vrijdag 20 juli 20.00 uur tot maandag 23 juli 2018 05.00 uur is de A6 bij Almere, tussen Almere Stedenwijk en het knooppunt Almere, in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1.

Lokaal verkeer kan gebruik maken van de Hogering en de Buitenring. Aannemer Parkway6 gaat dit weekend het verkeer omzetten naar de nieuw aangelegde rijstroken. Dit levert verkeershinder op voor de weggebruikers. Met name Almere Haven is dit weekend zeer beperkt bereikbaar en zal mogelijk ernstige verkeershinder ondervinden. Let op, dit is het eerste weekend van de zomervakantie.

Om de verbreding te realiseren terwijl de snelweg A6 beschikbaar blijft voor verkeer, werkt aannemer Parkway6 in twee fasen. Het afgelopen jaar zijn eerst nieuwe rijstroken aangelegd naast de oude weg. In het weekend van 20 tot 23 juli 2018 wordt het verkeer omgezet naar deze nieuwe rijstroken zodat er werkruimte gemaakt wordt om de ‘oude’ rijstroken te verwijderen en nieuwe aan te leggen.

Onderdoorgang Noorderdreef dicht

De onderdoorgang Noorderdreef, ter hoogte van het busstation ’t Oor, gaat vanaf vrijdag 20 juli 2018 om 12.00 uur dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen tot 20.00 uur nog gebruik maken van de onderdoorgang. Deze onderdoorgang komt niet meer terug. Vanaf maandag 23 juli 2018 wordt een tijdelijk viaduct over de A6 in gebruik genomen ter hoogte van ’t Oor. Voetgangers, fietsers, gemotoriseerd verkeer en bussen kunnen gebruik maken van dit tijdelijke viaduct. Als de nieuwe viaducten gereed zijn, wordt het tijdelijke viaduct afgebroken. Naar verwachting zal dit in het eerste kwartaal van 2018 gebeuren.

Hinder voor fietsers

Ook fietsers die van Almere Haven naar Almere Stad en willen, ervaren het weekend van 20 tot 23 juli 2018 flinke hinder. Door de afsluiting van de onderdoorgang Noorderdreef op vrijdag 20 juli 2018 vanaf 20.00 uur, kunnen fietsers dit weekend alleen via het viaduct Havendreef of onderdoorgang Pedersenpad aan de andere kant van de A6 komen. Vanaf 23 juli 2018 kunnen fietsers gebruik maken van het tijdelijke viaduct ter hoogte van ‘t Oor.

Situatie vanaf maandag 23 juli 2018

Vanaf maandag 23 juli 2018 05.00 uur is de verkeerssituatie in het Weerwatergebied gewijzigd:

  • Het verkeer op de A6 rijdt in beide richtingen over de nieuwe rijstroken
  • Een tijdelijke viaduct ter hoogte van ’t Oor is in gebruik voor al het verkeer en is te bereiken via de Noorderdreef en de Oorweg
  • De op- en afritten 4 (Almere Haven) van en naar Lelystad zijn verplaatst naar dit tijdelijke viaduct
  • De Paralleldreef tussen de Oorweg en de Havendreef is definitief dicht in beide richtingen. Verkeer vanuit Almere Haven en Lelystad met bestemming Almere Stad/Stedenwijk kan gebruik maken van afrit 3 (Almere Stedenwijk).