Vervanging slijtlaag Dorrebrug in juli 2018

Nieuwsbericht

Vervanging slijtlaag Dorrebrug in juli 2018

Gepubliceerd op: 06 juni 2018- Laatste update: 06 juni 2018 16:55 uur

De versterkingswerkzaamheden aan de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen zijn eind 2017 uitgevoerd. Op beide bruggen zijn er na uitvoering van de werkzaamheden nog restpunten overgebleven die in mei 2018 zijn aangepakt. Bij kwaliteitscontrole is gebleken dat de nieuwe slijtlaag op de Dorrebrug niet voldoet en vervangen dient te worden.

Tussen woensdag 6 juni 07.00 uur en donderdag 7 juni 2018 18.00 uur wordt de oude slijtlaag daarom verwijderd en is de Dorrebrug afgesloten voor alle wegverkeer. Van maandag 9 juli tot en met vrijdag 13 juli 2018 wordt de nieuwe slijtlaag aangebracht en is de Dorrebrug opnieuw afgesloten voor alle wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Verkeershinder Dorrebrug

De Dorrebrug is op de volgende data afgesloten voor al het wegverkeer:
  • Van woensdag 6 juni 07.00 uur tot donderdag 7 juni 2018 18.00 uur
  • Van maandag 9 juli 07.00 uur tot en met vrijdag 13 juli 18.00 uur

Er worden omleidingsroutes ingesteld.

De scheepvaart wordt tijdens beide afsluitingen niet belemmerd en kan gewoon onder de brug doorvaren. Werkzaamheden kunnen mogelijk uitlopen als gevolg van slechte weersomstandigheden.

Bruggen over de Twentekanalen

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente hebben in 2017 samen gewerkt aan het versterken van vier bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De vier bruggen hadden onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen zijn verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug). In mei 2018 is de as- en totaallastbeperking op de Markelosebrug opgeheven. De Markelosebrug is nu geschikt voor gebruik door zwaar verkeer, dat is wegverkeer met een maximum massa van 60 ton en een maximale aslast van 11,5 ton.

Meer informatie over werkzaamheden Twentekanalen

Heeft u vragen over de werkzaamheden op de Dorrebrug? Bel met gratis met de Landelijke Informatielijn 0800-8002. Rijkswaterstaat plaatst daarnaast geregeld nieuws over projecten rond de Twentekanalen op de Facebookpagina Twentekanalen.

Onderliggende pagina's