Inkoop- en innovatiepilots gezocht: kunststof verpakkingsafval als grondstof

Nieuwsbericht

Inkoop- en innovatiepilots gezocht: Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof

Gepubliceerd op: 21 juni 2018- Laatste update: 21 juni 2018 16:33 uur

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Rijkswaterstaat zijn op zoek naar voorstellen voor de toepassing van gerecyclede kunststof. De beste voorstellen ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75.000 euro om een pilot te starten.

De voorstellen kunnen tot 10 oktober 2018 ingestuurd worden. Met het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof willen KIDV en Rijkswaterstaat het gebruik van primaire grondstoffen terugdringen.

Programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof

Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof daagt marktpartijen uit om met innovatieve voorstellen te komen. De beste ideeën worden als pilot uitgevoerd. De winnaars ontvangen daarbij inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75.000 euro.

Pilotvoorstel indienen

De pilotvoorstellen kunnen variëren van ondersteuning bij het vinden van alternatieven voor primaire grondstoffen tot ideeën voor een nieuwe techniek om gerecyclede kunststof te verwerken. Maar ook ideeën om als inkopende organisatie circulariteit in de kunststofketen aan te jagen zijn welkom. Organisaties kunnen vanaf 18 juni tot 10 oktober 2018 een pilotvoorstel indienen via de website Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof. Daar zijn ook de spelregels en voorwaarden te vinden.

Dichterbij een circulaire economie

In 2030 wil Rijkswaterstaat volledig circulair werken. Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof is één van de initiatieven waar Rijkswaterstaat mee werkt om het gebruik van gerecycled kunststof verpakkingsafval en circulair ondernemen te stimuleren. Vraag en aanbod van gerecyclede kunststoffen zouden beter op elkaar aan moeten sluiten en het gebruik van primaire grondstoffen kan daarmee worden teruggedrongen. Het programma wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat en Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Onderliggende pagina's