Herinrichten Heesseltsche uiterwaarden: ‘Ik ruim de rommel op die mensen soms achterlaten’

Nieuwsbericht

Herinrichten Heesseltsche uiterwaarden: ‘Ik ruim de rommel op die mensen soms achterlaten’

Gepubliceerd op: 28 juni 2018- Laatste update: 28 juni 2018 10:09 uur

Voor Arjaan Gijsberts is het zo klaar als een klontje: de omgeving van de Heesseltsche Uiterwaarden is een prachtig gebied om te wonen. Dat doet hij dan ook al 35 jaar.

Voor Gijsberts, geboren en getogen bij Slijk-Ewijk in de buurt van Nijmegen, vormen de Heesseltsche Uiterwaarden zijn natuurlijke habitat. Woonachtig in Varik, fietst en loopt hij vaak door dit gebied. ‘Ik kom veel op de dijk, bijvoorbeeld als ik naar vrienden fiets. En ik ruim de rommel op die mensen achterlaten. De uiterwaarden zijn mijn directe leefomgeving. Dat is ook de reden voor mij geweest om zitting te nemen in de klankbordgroep die meepraat over de plannen voor een hoogwatergeul. Ik vind het belangrijk dat de waterveiligheid gegarandeerd wordt als de nevengeul er komt te liggen.

Diversiteit van de Heesseltsche Uiterwaarden

Het mooiste van de Heesseltsche Uiterwaarden vindt Gijsberts de diversiteit. ‘Het is hier zo gemêleerd: plassen, weilanden. Enig minpuntje is dat er naar mijn idee niet altijd even goed op het onderhoud wordt gelet. De wilgentenen en de zuring bijvoorbeeld groeien soms alle kanten op. De natuur is mooi, maar wildgroei moeten we goed in de gaten houden. Juist om de natuur mooi tot bloei te laten komen.’

Meer nieuws Waal: herinrichten Heesseltsche uiterwaarden

Onderliggende pagina's