Herinrichten Heesseltsche uiterwaarden: ‘Dit is Nederland op zijn mooist’

Nieuwsbericht

Herinrichten Heesseltsche uiterwaarden: ‘Dit is Nederland op zijn mooist’

Gepubliceerd op: 28 juni 2018- Laatste update: 28 juni 2018 10:13 uur

Hans van Schilt en zijn vriendin Sonja hebben er een wandeltocht van anderhalf uur op zitten. Ze zijn voor een brunch aangeschoven bij theetuin River Lounge in Heesselt.

In Limburg zijn ze al ontelbare keren geweest, dus vandaag was het eens tijd voor iets anders. De sympathieke Brabantse wandelaars Hans en Sonja zijn verrast door de schoonheid van de Heesseltsche Uiterwaarden. ‘Een vriendin uit Zaltbommel gaf ons de tip om hier eens te komen wandelen’, vertelt Van Schilt. We zijn vanuit Neerrijnen – prachtig kasteel trouwens – hiernaartoe gelopen. En straks lopen we weer verder. Waar we eindigen, weten we nog niet. We gaan gewoon op verkenning en zien wel wanneer we er genoeg van hebben. Zo doen we dat meestal.’

Wandelen door de Heesseltsche Uiterwaarden

Sonja vond met name het oude bos waar ze doorheen zijn gelopen, erg mooi. ‘De knotwilgen, de veldbloemen, het koolzaad eronder. Dat had ik nog nooit zo gezien. Erg mooi. Het is natuurlijk ook wel de mooiste tijd van het jaar om door de natuur te wandelen. Het is goed dat weiland teruggegeven wordt aan de natuur. Daar varen flora en fauna wel bij. Bloemen die je eerst niet zag, komen dan weer tevoorschijn. Heel bijzonder. Bij ons in Eindhoven hebben ze de Dommel verlegd. Daar is de insecten- en vogelpopulatie veel diverser geworden. Je ziet er brandganzen, ijsvogels en kolibrivlinders. Ik hoop dat dat hier ook gaat gebeuren.’ Van Schilt besluit: ‘Dit is Nederland op zijn mooist. We komen hier zeker nog een keer terug, want we zijn hier nog lang niet uitgekeken.’

Meer nieuws Waal: herinrichten Heesseltsche uiterwaarden

Onderliggende pagina's