Weekendafsluitingen A27 Utrecht-Noord - Eemnes: 25-28 mei en 1-4 juni 2018

Nieuwsbericht

Weekendafsluitingen A27 Utrecht-Noord - Eemnes: 25-28 mei en 1-4 juni 2018

Gepubliceerd op: 22 mei 2018- Laatste update: 22 mei 2018 11:53 uur

Rijkswaterstaat werkt komende weekenden aan de snelweg A27. Tussen aansluiting Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes is de A27 in beide richtingen afgesloten van 25 mei 21.00 uur tot en met 28 mei 2018 05.30 uur.

Ook is de aansluiting Bilthoven afgesloten voor alle verkeer. In het weekend van 1 juni 21.00 uur tot 4 juni 2018 05.30 uur is de A27 tussen aansluiting Bilthoven en knooppunt Eemnes in beide richtingen afgesloten.

Voor de verbreding van de A27/A1 sloopt aannemerscombinatie 3Angle de oude viaducten van aansluiting Bilthoven en Hilversum en start 3Angle met het asfalteren van de definitieve deklaag, met tweelaags zoab. Weggebruikers worden omgeleid via de snelweg A28 en de snelweg A1. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten. De op- en afritten worden beide weekenden mogelijk al een half uur eerder afgesloten.

Werkzaamheden snelweg A27

Werkzaamheden 25 tot en met 28 mei 2018

Tussen 25 en 28 mei 2018 sloopt aannemerscombinatie 3Angle het oude viaduct bij Bilthoven en het oude viaduct van de oude oprit (33) van aansluiting Hilversum. Met zes kranen per viaduct worden de viaducten stuk voor stuk afgebroken. Gelijktijdig bouwt de aannemer de nieuwe aansluitingen Bilthoven en Hilversum af. De nieuwe viaducten worden ook meteen geasfalteerd, de belijning aangebracht, de verkeersregelinstallatie geplaatst en ook de op- en afritten naar de nieuwe viaducten worden aangelegd. Na dit weekend zijn de nieuwe aansluitingen Bilthoven en Hilversum open voor verkeer. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om na dit weekend rekening te houden met een nieuwe situatie.

Werkzaamheden 1 tot en met 4 juni 2018

Van 1 tot en met 4 juni 2018 sloopt 3Angle het laatste viaduct van de oude aansluiting Hilversum, de afrit (33). Ook start 3Angle met het aanbrengen van tweelaags zoab (stiller asfalt) in de noordelijke rijrichting op de snelweg A27 van aansluiting Bilthoven tot aansluiting Hilversum. Na dit weekend rijdt het verkeer hier over stiller asfalt en behoren de tijdelijke situaties met gele en witte belijning op dat stuk tot het verleden.

Afsluiting snelweg A27 bij Almere

Van 25 mei 20.00 uur tot en met 28 mei 2018 06.00 uur is de A27 vanaf aansluiting Almere-Haven (36) tot knooppunt Almere in noordelijke rijrichting afgesloten. Het verkeer richting Almere wordt omgeleid via de N305 richting Almere. Het verkeer richting Lelystad wordt omgeleid via de N305 richting Zeewolde.

Meer informatie over werkzaamheden A27/A1

In verband met verschillende evenementen in Amsterdam Zuid-Oost en Almere, adviseert Rijkswaterstaat om voldoende tijd in te plannen voor een reis en de route vooraf te plannen op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Meer informatie over de verbreding van de A27/A1 is te vinden op de website Verbreding van de A27/A1. Meer informatie over de verbreding van de A6 is te vinden op de website Bezoekerscentrum Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere of de projectpagina A6: Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost.

Onderliggende pagina's