Virtueel kijkje bij projecten Rijkswaterstaat

Nieuwsbericht

Virtueel kijkje bij projecten Rijkswaterstaat

Gepubliceerd op: 02 mei 2018- Laatste update: 02 mei 2018 13:42 uur

Vanuit een comfortabele stoel een beschermd natuurgebied of sluis bezoeken? Rijkswaterstaat presenteert een tweetal virtual reality-films, waarbij 2 van onze projecten van dichtbij te bekijken zijn. Het gaat om de renovatie van de stuwcomplexen bij Driel, Amerongen en Hagestein en het Natura 2000/Kaderrichtlijn Water-project IJsselmeergebied.

Stuwcomplexen Driel, Amerongen en Hagestein

De stuwcomplexen zijn iconische objecten in het landschap die zorgen voor voldoende zoet water in het rivierengebied en een vlotte en veilige scheepvaart over de IJssel, Nederrijn en Lek. In de film vaart u mee met een schipper door de sluis, krijgt u inzicht in hoe de stuwen en bijbehorende sluizen precies werken, stapt u in bij de sluismeester in de bedienkamer en ontdekt u de nieuwste technologie├źn met de systeembeheerder. Zo ziet u met eigen ogen hoe Rijkswaterstaat ervoor zorgt dat de imposante stuwcomplexen nog jaren hun werk kunnen blijven doen.

De virtual reality-film is te bekijken op Youtube. Heeft u een VR-headset? Dan kunt u de app voor dit project downloaden in de Google Playstore of Appstore.

Natura 2000- en Kaderrichtlijn Water-project IJsselmeergebied

Het IJsselmeergebied is onderdeel van Natura 2000 en de Kaderrichtlijn Water. In dit gebied werkt Rijkswaterstaat aan de waterkwaliteit en de leefomgeving voor mens en dier. De VR-film over ons werk in het IJsselmeergebied plaatst u midden in het domein van dieren en planten. In deze film vaart u mee met een kitesurfer, een natuurbeheerder en kijkt u mee met een vogelaar. Zo ziet u met eigen ogen waarom en hoe Rijkswaterstaat werkt aan het behoud van de biodiversiteit.

De virtual reality-film is te zien op Youtube. U kunt ook de app downloaden in de Google Playstore of Appstore.

Onderliggende pagina's