Dijkversterking Vlieland: Gastles bij de Jutter

Nieuwsbericht

Dijkversterking Vlieland: Gastles bij de Jutter

Gepubliceerd op: 17 mei 2018- Laatste update: 17 mei 2018 15:40 uur

Wat houdt de dijkversterking op Vlieland in? Wie zijn erbij betrokken en wat gebeurt er eigenlijk als we niets doen? Deze en andere vragen beantwoordden medewerkers van Rijkswaterstaat en Royal Haskoning DHV op 11 april 2018 op vmbo-school de Jutter. Ook werden er leuke 'selfies' gemaakt op de dijk.

Namens Rijkswaterstaat nam omgevingsmanager Wieteke van der Meer de leerlingen mee in het traject van de dijkversterking Vlieland. Zij vertelde de leerlingen van jaar 1 en 2 waarom het nodig is dat we de dijk vernieuwen. Ook legde ze uit hoe het voorkeursalternatief eruit ziet en wat de volgende stappen zijn op weg naar een nieuwe Waddenzeedijk.

Selfiewedstrijd dijkversterking Vlieland

Na haar presentatie werden de 37 leerlingen uitgenodigd een selfie te maken op een plek die ze mooi vinden, waar ze waarde aan hechten of die volgens hen bewaard moet blijven. De leerlingen konden de selfies appen naar een nummer van Rijkswaterstaat. Tijdens de pauze werden alle selfies geprint en konden leerlingen zelf aangeven waarom die plek voor hen zo belangrijk is.

Goodiebags

Uit alle selfies koos Wieteke de winnaars: 3 leerlingen die een selfie op de steiger bij de duiker hadden gemaakt. Zij kregen een Bobble waterfilterfles. De 3 leerlingen willen dat de steiger behouden blijft, omdat ze hier vroeger altijd zo leuk speelden. Een interessant idee, aangezien we nog niet wisten hoe belangrijk deze plek wordt gevonden. Na afloop van de gastles kregen alle leerlingen nog een goodiebag met pen, folder, notitieblokje en sleutelhanger.

Meer nieuws Waddenzee: dijkversterking Vlieland

Onderliggende pagina's