ViA15: uitnodiging Archeologie Publieksdagen

Nieuwsbericht

ViA15: uitnodiging Archeologie Publieksdagen

Gepubliceerd op: 06 april 2018- Laatste update: 06 april 2018 16:25 uur

Bent u geïnteresseerd in archeologie en de Romeinse tijd of nieuwsgierig naar de oude bewoners van het gebied rond Bemmel? Het project ViA15 nodigt u van harte uit om op 27, 28 of 29 april 2018 de duizenden jaren oude vondsten te bekijken in het Cultureel centrum De Kinkel in Bemmel.

Eind 2017 stuitten archeologen in het gebied waar straks de ViA15 komt te liggen op unieke vondsten. Tijdens het archeologisch onderzoek kwamen in de buurt van Bemmel maar liefst 6 Romeinse askisten naar boven. Ook werden er tijdens dit veldonderzoek parfumflesjes, spiegels, wijnservies en perkamentrolhouders gevonden. Op 8 maart konden pers en media als eerste een blik werpen op een aantal vondsten. Nu is het de beurt aan alle geïnteresseerden om de vondsten te bezichtigen. De 3 dagen dat de vondsten tentoon worden gesteld, zijn vooraf aan en tijdens de jaarlijkse Nationale Romeinenweek.

Locatie

De Archeologie Publieksdagen zijn van vrijdag 27 april tot en met zondag 29 april tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis te bezoeken. De locatie van de Publieksdagen is in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel aan de Van Ambestraat 1.

Meer nieuws A12/A15: doortrekken knooppunt Ressen-Oudbroeken (ViA15)

Onderliggende pagina's