Verbreding A6 bij Almere een jaar eerder klaar

Nieuwsbericht

Verbreding A6 bij Almere een jaar eerder klaar

Gepubliceerd op: 06 april 2018- Laatste update: 17 juli 2018 12:10 uur

Het werk aan de verbreding van de snelweg A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt een jaar eerder opgeleverd. Eind dit jaar al kunnen weggebruikers over de nieuwe A6 richting Lelystad rijden.

Medio volgend jaar ook richting Amsterdam. Hierdoor zal de filezwaarte op dit stuk snelweg ook eerder afnemen dan verwacht. De versnelling wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van eerder beginnen met voorbereidende werkzaamheden, een effici├źntere werkwijze en een goede samenwerking tussen Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie Parkway6, gemeente Almere en provincie Flevoland.

Versnelde aanpak

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): 'Het is een enorme opsteker voor Almere en de regio dat we de extra rijstroken op de A6 een jaar eerder kunnen gebruiken dan gepland. Dat is belangrijk voor de mensen die hier elke dag langs rijden. En het is goed voor de economie van deze regio. Complimenten voor iedereen die bij dit project betrokken is.'

Er is meer verkeer, waardoor er 's avonds regelmatig file staat richting Lelystad. Door het traject A6 versneld aan te pakken kunnen weggebruikers eerder dan gepland (2019) doorrijden van en naar de Randstad. Het verbeteren van de doorstroming door de wegverbreding is al goed zichtbaar op het traject A1/A6. Sinds de openstelling in oktober 2017 is de filezwaarte daar met meer dan 80 procent afgenomen.

De vernieuwde A6

De versnelling omvat een stapsgewijze ingebruikname van de nieuwe hoofd- en parallelstructuur. Automobilisten op de A6 richting Lelystad profiteren eind 2018 al van de verbeterde doorstroming door de versnelde aanpak nabij knooppunt Almere. Door maatregelen daar neemt de filedruk in de avondspits richting Lelystad sterk af. In de zomer van 2019 is het gehele trac├ę, in beide richtingen, in gebruik voor het verkeer. Voor het zover is moet er nog veel werk worden verricht en dat brengt onvermijdelijk ook hinder met zich mee, zowel voor de weggebruiker als voor de omgeving. Zo zal de A6 in het weekend van 20 - 23 april 2018 op een stuk geheel afgesloten zijn en vindt er in de zomer een grote verkeerswissel plaats.

Groei van Almere door A6

Burgemeester van Almere Franc Weerwind: 'Om klaar te zijn voor de groei van Almere hebben we met het ministerie goede afspraken gemaakt over onze bereikbaarheid. Daarbij springt de verbreding van de A6 er duidelijk uit. Er wordt dagelijks gewerkt aan de A6 en het ziet er indrukwekkend uit. Samen met onze partner Rijkswaterstaat proberen we hinder voor de weggebruikers en Almeerders te beperken en hier goede informatie over te geven. De komende periode zullen we in en om Almere verkeershinder ervaren, maar het goede nieuws is, dat dit ook tot een versnelling leidt, zodat Almere eerder dan verwacht uitstekend bereikbaar is.'

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.

Meer informatie over de A6

Meer informatie is te vinden op de website van het Bezoekerscentrum, de projectpagina A6: Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost en de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Beelden van het werk aan de A6 en de nieuwe A6 zijn te downloaden.

Onderliggende pagina's