Nieuwe N18 op 2 mei 2018 in de loop van de middag open voor verkeer

Nieuwsbericht

Nieuwe N18 op 2 mei 2018 in de loop van de middag open voor verkeer

Gepubliceerd op: 30 april 2018- Laatste update: 30 april 2018 11:22 uur

De nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo gaat op woensdag 2 mei 2018 in de loop van de middag open voor het verkeer. Hoe laat dit precies gebeurt, wordt niet vooraf bekend gemaakt.

Rijkswaterstaat wil voorkomen dat mensen in de rij gaan staan om als eerste over de nieuwe weg te rijden. Dit kan namelijk onveilige situaties met zich meebrengen.

Strict protocol opening N18

De nieuwe N18 gaat volgens een strikt protocol open voor het verkeer. Als eerste gaat het weggedeelte van Enschede naar Groenlo open. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat maakt de weg toegankelijk voor het verkeer en rijdt voorop. Daarbij houdt hij een aangepaste snelheid aan. Het ‘normale’ verkeer dient hem vervolgens te volgen en mag hem niet inhalen. Dit wordt ook wel ‘blokrijden’ genoemd. Indien er onvoorziene omstandigheden zijn, zal de weginspecteur het verkeer stoppen en zorgen dat de weg vrij wordt gemaakt. Bij iedere afrit is het verkeer vrij om de N18 te verlaten. Nadat de weginspecteur de verschillende toeritten gepasseerd is, kan het verkeer in de richting van Groenlo de nieuwe N18 op. Daarbij wordt hij geholpen door verkeersregelaars die de hekken op de toeritten aan de kant schuiven en verkeer laten passeren.

Bij de aansluiting De Laarberg keert de weginspecteur om. Hij rijdt vanaf daar over de nieuwe N18 richting Enschede. De werkwijze voor de rijbaan richting Enschede is vervolgens hetzelfde als richting Groenlo. Op het moment dat de weginspecteur weer in Enschede is, is de volledige N18 open voor het verkeer.

N18: De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede is vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde is de weg aangepast. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Meer informatie over de N18

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. Kijk voor meer informatie op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Onderliggende pagina's