Dorrebrug en Warmtinkbrug over Twentekanalen in mei 2018 1 week afgesloten

Nieuwsbericht

Dorrebrug en Warmtinkbrug over Twentekanalen in mei 2018 1 week afgesloten

Gepubliceerd op: 30 april 2018- Laatste update: 30 april 2018 12:03 uur

De versterkingswerkzaamheden aan de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen zijn eind 2017 uitgevoerd. Op beide bruggen zijn er na uitvoering van de werkzaamheden nog restpunten overgebleven die verholpen moeten worden. Daarom wordt er in mei 2018 ook nog op de bruggen gewerkt.

Zo moet onder andere het wegdek worden aangepast in verband met plasvorming op de brug. Deze werkzaamheden kunnen niet zonder hinder voor het wegverkeer worden uitgevoerd.

Verkeershinder werkzaamheden Dorrebrug en Warmtinkbrug

  • Afsluiting Dorrebrug: van maandag 14 mei 2018 tot zondag 20 mei 2018 is de Dorrebrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.
  • Afsluiting Warmtinkbrug: van maandag 28 mei 2018 tot zondag 3 juni 2018 is de Warmtinkbrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld

De scheepvaart wordt niet belemmerd en kan gewoon onder de bruggen doorvaren. Werkzaamheden aan de Dorrebrug en Warmtinkbrug kunnen mogelijk uitlopen als gevolg van slechte weersomstandigheden.

Samenwerking Rijk en regio

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente hebben in 2017 samen gewerkt aan het versterken van vier bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De vier bruggen hadden onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen zijn verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden op de Dorrebrug en de Warmtinkbrug? Bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Onderliggende pagina's