Anders denken over reistijd met nieuwe trendcahier Lichtkogel

Nieuwsbericht

Anders denken over reistijd met nieuwe trendcahier Lichtkogel

Gepubliceerd op: 25 april 2018- Laatste update: 25 april 2018 15:01 uur

Mobiliteit in Nederland gaat vooral over reistijd. Reistijd is vaak iets negatiefs en proberen we zoveel mogelijk te vermijden. Het mobiliteitsbeleid draait onder andere om reistijd verkorten en files oplossen. In de nieuwe Lichtkogel wordt eens anders naar reistijd gekeken.

Filebestrijding

In de politiek en media gaat het vooral over filebestrijding: 4 keer per uur horen we fileberichten op de radio. En reistijd wordt vaak als kostenpost gezien en verrekend. Uitbreiding van de wegcapaciteit biedt soelaas, maar trekt ook weer nieuw verkeer aan. Kortom: een kortere reistijd zorgt voor meer reizigers.

De nieuwe Lichtkogel

In de nieuwe Lichtkogel wordt anders gekeken naar reistijd. Het zijn verkennende artikelen met in het achterhoofd onder andere de volgende vragen. Kan het ook eens gaan over het genoegen van reistijd in plaats van het tijdverlies? En waarom kiezen reizigers soms niet de snelste route? Gaan nieuwe technologieƫn, zoals de zelfrijdende auto en MaaS (Mobility as a service) de beleving van reistijd veranderen?

Denk mee met Rijkswaterstaat

Naar aanleiding van het verschijnen van deze uitgave is er een bijeenkomst. Iedereen mag meedenken en discussiƫren over dit onderwerp. Reizen doen we tenslotte allemaal en (bijna) iedere Nederlander is ervaringsdeskundige. De bijeenkomst is vrijdag 1 juni van 10.30 uur tot 13.00 uur in het LEF Future Center, Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, Utrecht. Aanmelden kan door te mailen.

Onderliggende pagina's