Zeer ernstige verkeershinder rond Utrecht en Amersfoort tijdens avondspits 13 maart 2018

Nieuwsbericht

Zeer ernstige verkeershinder rond Utrecht en Amersfoort tijdens avondspits 13 maart 2018

Gepubliceerd op: 13 maart 2018- Laatste update: 13 maart 2018 15:25 uur

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rond Utrecht en Amersfoort voor zeer ernstige verkeershinder tijdens de avondspits van dinsdag 13 maart 2018. De snelweg A28 van Utrecht naar Amersfoort is bij Leusden dicht na een dodelijk ongeval. Weggebruikers moeten rekening houden met veel langere reistijden en krijgen het advies de reis zo mogelijk uit te stellen.

Op dinsdagochtend 13 maart 2018 rond 10.00 uur reed een vrachtwagen bij de afrit Leusden tegen de pijler van een viaduct op de A28 aan. De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang en duren waarschijnlijk nog tot in de avondspits. Na het bergen moet blijken of het wegdek beschadigd is en gerepareerd moet worden.

Reis indien mogelijk uitstellen

Rijkswaterstaat heeft omleidingsroutes ingesteld: verkeer naar Amersfoort en Zwolle wordt omgeleid richting Hilversum over de A27 en de A1. Naar Apeldoorn leiden we om richting Arnhem (A12 en A30). Omdat we ook drukte verwachten op de omleidingsroutes, moeten mensen rekening houden met extra reistijd. We roepen weggebruikers op de actuele verkeersinformatie te volgen en indien mogelijk de reis uit te stellen.