Weekendwerkzaamheden Westerval bij Enschede; 22 maart - 26 maart 2018

Nieuwsbericht

Weekendwerkzaamheden Westerval bij Enschede; 22 maart - 26 maart 2018

Gepubliceerd op: 21 maart 2018- Laatste update: 21 maart 2018 11:41 uur

Noaber18 voert in opdracht van Rijkswaterstaat komend weekend werkzaamheden uit aan de Westerval in Enschede, als onderdeel van de aanleg van de nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo.

In verband met deze werkzaamheden sluit Noaber18 de Westerval stadinwaarts af van donderdag 22 maart 19.00 uur tot vrijdag 23 maart 05.00 uur en van vrijdag 23 maart 19.00 uur tot en met maandag 26 maart 05.00 uur. De afsluiting is inclusief de afritten op de A35.

Noaber18 verricht asfalteringswerkzaamheden, plaatst vangrails en verkeerslichten en hangt de nieuwe bewegwijzeringsborden op. In het weekend werkt de aannemer 24 uur per dag. Omleidingsroutes zijn met gele borden aangegeven.

Weersgevoelige werkzaamheden

De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slechte weersomstandigheden kunnen werkzaamheden en afsluitingen worden uitgesteld.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is in mei 2018 klaar.

Meer informatie over werkzaamheden N18

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk voor meer informatie op de app van Noaber18. U kunt deze gratis downloaden via de appstores. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede en op de Facebookpagina N18 Nieuwe Twenteroute.