Weekend- en nachtafsluitingen Drechttunnel 9-12 maart 2018

Nieuwsbericht

Weekend- en nachtafsluitingen Drechttunnel 9-12 maart 2018

Gepubliceerd op: 06 maart 2018- Laatste update: 06 maart 2018 17:04 uur

Rijkswaterstaat werkt in het weekend van vrijdag 9 tot maandag 12 maart 2018 ‘s nachts in de Drechttunnel (snelweg A16). De tunnel is tijdens deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten vanaf 21.00 uur tot de volgende ochtend.

Ook de op- en afritten tussen Hendrik-Ido-Ambacht en ’s-Gravendeel zijn deels afgesloten. Het doorgaande verkeer op de A16 wordt omgeleid via de N3/A15. Houd rekening met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Renovatie Drechttunnel

Rijkswaterstaat renoveert en vervangt de komende jaren een flink aantal tunnels, bruggen en viaducten op leeftijd in de provincie Zuid-Holland waaronder de Drechttunnel. Het is de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. In 2017 zijn we hiermee gestart. De afgelopen maanden zijn in de Drechttunnel diverse nieuwe technische installaties aangebracht, zoals nieuwe camera’s, slagbomen en een hoogtedetectiesysteem. Ook zijn nieuwe voorzieningen aangebracht om de camera’s eenvoudiger mee te besturen vanuit de Verkeerscentrale en is er software aangepast. Deze nieuwe installaties worden tijdens de nachtelijke weekendafsluiting aan het huidige besturingssysteem gekoppeld voor een goede bediening van de tunnel. Het aangepaste besturingssysteem wordt uitgebreid getest en diverse oude installaties worden weggehaald. 

In dit weekend worden ook asfalteringswerkzaamheden aan de zuidzijde buiten de tunnel uitgevoerd. Daarnaast wordt op een aantal plaatsen binnen het afgesloten deel van de A16 de bewegwijzering vervangen. Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door onze tunnels rijden.

Nachtafsluiting Drechttunnel in beide richtingen

De Drechttunnel is volledig afgesloten in beide richtingen in de periode: 

 • vrijdag 9 maart 21.00 – zaterdag 10 maart 08.00 uur 
 • zaterdag 10 maart 21.00 – zondag 11 maart 10.00 uur 
 • zondag 11 maart 21.00 – maandag 12 maart 05.00 uur 

In de richting Dordrecht/Breda (van noord naar zuid) zijn ook afgesloten:

 • Hendrik-Ido-Ambacht (23): toerit 
 • Zwijndrecht (22): af- en toerit 
 • Dordrecht (21): afrit 

In de richting Zwijndrecht/Rotterdam (van zuid naar noord) zijn ook afgesloten:

 • ’s-Gravendeel (20): toerit dicht 
 • Dordrecht (21): af- en toerit dicht 
 • Zwijndrecht (22): afrit 
Overdag en tijdens de maandagochtendspits is de Drechttunnel open voor verkeer. Hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de tunnel.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via N3/A15. Lokaal verkeer rijdt via de stadsbrug tussen Zwijndrecht en Dordrecht. Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Overige nachtafsluitingen A16

Aansluitend aan de werkzaamheden van het weekend zijn er de komende 4 weken doordeweeks nachtelijke werkzaamheden tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Hierbij is de hinder beperkt omdat er altijd doorgang door de tunnel is. Wel zijn er soms aansluitingen dicht: 

In de richting Dordrecht/Breda (van noord naar zuid) zijn afgesloten: 

 • maandag 26 tot en met donderdag 29 maart de af- en toerit Zwijndrecht (22) 

In de richting Zwijndrecht/Rotterdam (van zuid naar noord) zijn afgesloten:

 • maandag 2 tot en met vrijdag 6 april de af- en toerit Dordrecht-centrum (21) 

Overdag en tijdens de spits zijn de af- en toeritten gewoon open voor verkeer.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden, via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 of via @RWS_Verkeer. Informatie over de grote onderhoudsopgave in Zuid-Holland staat op de pagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland.

Onderliggende pagina's