Vaarverbod voor Markermeer, IJmeer en randmeren

Nieuwsbericht

Vaarverbod voor Markermeer, IJmeer en randmeren

Gepubliceerd op: 01 maart 2018- Laatste update: 01 maart 2018 15:03 uur

Rijkswaterstaat heeft tot nader order een vaarverbod afgekondigd voor de hoofdvaarweg Amsterdam-Lelystad en de Randmeren. De harde oostenwind drukt hier ijsschotsen op elkaar, wat een veilige doorgang voor de scheepvaart belemmert.

IJsbreker in actie op het Markermeer (28 februari 2018).

IJsbrekers hebben de hele ochtend geprobeerd de vaarwegen Markermeer, IJmeer en de randmeren open te houden. Ook hebben zij assistentie verleend aan schepen die vast kwamen te zitten. Omdat de vaarcondities verder verslechteren, heeft Rijkswaterstaat besloten het scheepvaartverkeer te stremmen.

Vaarverbod

Schepen die zich nu nog in het gebied bevinden, worden door de ijsbrekers begeleid naar Amsterdam of naar open water richting Lelystad. Het vaarverbod is in elk geval van kracht tot morgenochtend. Dan zal Rijkswaterstaat met ijsbrekers de vaarweg beoordelen en besluiten of het vaarverbod van kracht blijft.

IJsberichtgeving

Scheepvaart wordt via ‘Berichten Aan de Scheepvaart’ geïnformeerd. IJsberichtgeving is verder te volgen via Teletekst 725 en via de dagelijkse ijskaarten op de website Vaarweginformatie. Eerder al was er op het Markermeer een vaarverbod voor recreatievaart van kracht.

Onderliggende pagina's