Smart mobility: ‘Enorm belangrijk om kennis met elkaar uit te wisselen’

Nieuwsbericht

Smart mobility: ‘Enorm belangrijk om kennis met elkaar uit te wisselen’

Gepubliceerd op: 30 maart 2018- Laatste update: 30 maart 2018 17:34 uur

Nergens komen zoveel verkeersinnovaties bij elkaar als op Intertraffic. Van 20 tot en met 23 maart 2018 stond de Amsterdam RAI in het teken van de toekomst van mobiliteit. Maar hoe kan Intertraffic helpen bij het bereiken van die toekomst?

We vroegen het aan Peter Hoernig, waarnemend directeur van De Innovatiecentrale en Wilco Fiechter, adviseur duurzame mobiliteit, energie en klimaat bij Rijkswaterstaat. Beiden zijn ze voortdurend op zoek naar een manier om smart mobility vooruit te helpen. Bekijk de vlog over smart mobility met Peter Hoernig en Wilco Fiechter vanaf Intertraffic.

Kennis delen op Intertraffic

Peter Hoernig vertelt hoe De Innovatiecentrale een selectie maakt van de ideeën die de meeste kans van slagen hebben om daadwerkelijk in de praktijk gebracht te worden. In De Innovatiecentrale kunnen Nederlandse wegbeheerders nieuwe technologieën en diensten op het gebied van Smart Mobility testen op de echte weg, in het echte verkeer, tussen echte weggebruikers. Daarmee wordt direct zichtbaar wat het effect is van een nieuwe technologie op het verkeer en op verkeersmanagement. Hij ziet de Intertraffic als een plek die hierbij kan helpen. 'Het is enorm belangrijk om hier kennis met elkaar uit te wisselen.'

Waterstofauto Rijkswaterstaat

Ook Wilco Fiechter ziet de beurs als een mooie kans. Op Intertraffic zien we hem bij een waterstofauto van Rijkswaterstaat. 'We laten zien hoever de techniek al is, dat waterstof écht rijdt. Daarom staan we op Intertraffic.'

Meer informatie over Smart Mobility Stories

Dit artikel is onderdeel van de Smart Mobility Stories #11. Op de website van De Innovatiecentrale vindt u meer informatie over Smart Mobility Stories. Meer informatie over smart mobility is te vinden op de pagina Smart mobility.

Onderliggende pagina's