Nachtelijke afsluitingen Goorsestraat bij Haaksbergen; 5-9 maart 2018

Nieuwsbericht

Nachtelijke afsluitingen Goorsestraat bij Haaksbergen; 5-9 maart 2018

Gepubliceerd op: 02 maart 2018- Laatste update: 02 maart 2018 14:07 uur

Noaber18 realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. In het kader van deze werkzaamheden sluit Noaber18 volgende week het nieuwe viaduct over de toekomstige N18 aan op de Goorsestraat.

De aannemer brengt de toplaag van het asfalt aan en voorziet de weg van de toekomstige N18 van witte wegbelijning. In verband met deze werkzaamheden is de Goorsestraat (N347) van maandag 5 tot en met vrijdag 9 maart 2018 iedere avond en nacht van 19.00 tot 5.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Omleidingsroute via de N739

Het verkeer tussen Haaksbergen en Goor wordt omgeleid via de Hengelosestraat (N739). Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Als de weersomstandigheden mee zitten, gaat het nieuwe viaduct op zaterdagochtend 10 maart open voor verkeer. De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slechte weersomstandigheden kunnen werkzaamheden en afsluitingen worden uitgesteld.

De Nieuwe Twenteroute (N18)

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometer lange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is in mei 2018 klaar.

Meer informatie over de werkzaamheden N18

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk voor meer informatie op de app van Noaber18. U kunt deze gratis downloaden via de appstores. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede en op de facebookpagina Nieuwe Twenteroute.