N18 tussen Groenlo en Eibergen in weekend van 9 tot en met 12 maart 2018 afgesloten

Nieuwsbericht

N18 tussen Groenlo en Eibergen in weekend van 9 tot en met 12 maart 2018 afgesloten

Gepubliceerd op: 08 maart 2018- Laatste update: 08 maart 2018 15:47 uur

Noaber18 asfalteert in opdracht van Rijkswaterstaat het komend weekend de bestaande N18 bij Groenlo. In verband met deze werkzaamheden is de N18 tussen de N319 bij Groenlo en de Steinkampsweg/bedrijventerrein De Kiefte in Eibergen afgesloten van vrijdag 9 maart 19.00 uur tot en met maandag 12 maart 05.00 uur.

Het verkeer dient rekening te houden met omleidingsroutes en langere reistijden. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Noaber18 werkt in dit komend weekend ook aan het viaduct waarmee de N18 over de N319 gaat. Daarnaast werkt de aannemer bij de kruising N18 - Marhulzenweg aan de aanleg van een nieuwe rijbaan. Na de weekendafsluiting vervalt deze kruising definitief. Noaber18 werkt op dit moment ook aan de Borculoseweg (N822) in Eibergen. Deze werkzaamheden zijn klaar voor de komende weekendafsluiting van de N18 tussen Groenlo en Eibergen. Ook de Goorsestraat (N347) in Haaksbergen is in het afsluitingsweekend weer beschikbaar voor het verkeer.

Andere afsluitingen

Komend weekend zijn nog andere wegen in de regio afgesloten voor het verkeer. Provincie Gelderland werkt aan de N315 tussen de Diepenheimseweg en de Borculoseweg in Neede. De N315 is hier afgesloten voor het verkeer. Daarnaast werkt Noaber18 tot vrijdag 23 maart aan de Needseweg in Eibergen (N823). Deze weg is ter hoogte van de toekomstige N18 afgesloten.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk voor meer informatie op de app van Noaber18. U kunt deze gratis downloaden via de appstores. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede en op de Facebookpagina van de Nieuwe Twenteroute.