Invaren Fietsbrug Nigtevecht over Amsterdam-Rijnkanaal in avond en nacht 10-11 maart 2018

Nieuwsbericht

Invaren fietsbrug Nigtevecht over Amsterdam-Rijnkanaal in avond en nacht 10-11 maart 2018

Gepubliceerd op: 02 maart 2018- Laatste update: 02 maart 2018 08:44 uur

In de nacht van zaterdag 10 maart 2018 op zondag 11 maart 2018 wordt de nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam-Rijnkanaal ingevaren. Het scheepvaartverkeer is ter hoogte van Nigtevecht gestremd van zaterdag 10 maart 2018 22.00 uur tot zondag 11 maart 2018 06.00 uur.

De lokale wegen zijn afgesloten voor verkeer. Het publiek kan komen kijken vanuit een speciaal kijkvak aan de Oostkanaaldijk.

Plaatsing fietsbrug Nigtevecht

De nieuwe fietsbrug is opgebouwd op De Punt bij Nigtevecht. Zaterdagavond 10 maart 2018 wordt de brug geplaatst, een bijzondere gebeurtenis. Daarom is er een kijkvak ingericht aan de Oostkanaaldijk. Het meeste is te zien tussen zaterdagavond 10 maart 2018 22.00 uur en zondagnacht 11 maart 2018 02.00 uur. Dan vaart het ponton met de brug van De Punt in Nigtevecht naar zijn plek iets ten zuiden van Nigtevecht, draait een kwartslag en wordt de brug op 10 m hoogte op de betonnen pilaren gehesen. Het kijkvak is tot 02.00 uur open. Bij slecht weer wordt het invaren een week uitgesteld.

Verschillende wegen afgesloten

Aan weerszijden van het Amsterdam-Rijnkanaal komen werkterreinen. Om veiligheidsredenen mag het publiek hier niet komen. Dat betekent dat de Kanaaldijk West in Abcoude en de Oostkanaaldijk bij Nigtevecht van zaterdag 10 maart 2018 17.00 uur tot uiterlijk zondag 11 maart 2018 07.00 uur zijn afgesloten. Het kijkvak is vanuit Nigtevecht alleen te voet of per fiets bereikbaar via de Vreelandseweg en het nieuwe fietspad dat naar de fietsbrug loopt.

Ook de weg tussen het werkterrein in Nigtevecht en de kruising Oostkanaaldijk – Vreelandseweg is vanaf 17.00 uur om veiligheidsredenen dicht. Verkeersregelaars begeleiden de afsluitingen.

Scheepvaart gestremd

Het scheepvaartverkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal is ter hoogte van Nigtevecht gestremd van zaterdagavond 10 maart 2018 22.00 uur tot zondagochtend 11 maart 2018 06.00 uur. Schippers zijn hierover vroegtijdig geïnformeerd.

Fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht

Zowel fietsers als dieren kunnen binnenkort bij Nigtevecht het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken. De fietsbrug zorgt voor meer recreatiemogelijkheden en betere bereikbaarheid van scholen en werkgebieden. De brug verbindt de recreatieve fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en langs de Stelling van Amsterdam. Gelijktijdig worden voorzieningen voor dieren aangelegd zodat zij straks zwemmend het kanaal kunnen oversteken. Dit maakt de uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden mogelijk en versterkt de natuur. Meer informatie over de fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht is te vinden op de website Fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht.