Bekijk de versterking van de Houtribdijk live of in 3D

Nieuwsbericht

Bekijk de versterking van de Houtribdijk live of in 3D

Gepubliceerd op: 06 maart 2018- Laatste update: 06 maart 2018 10:50 uur

Hoe ziet de Houtribdijk er straks uit? En hoe gaat het nieuwe natuurgebied Trintelzand er eigenlijk uit zien? Wie benieuwd is naar de Versterking Houtribdijk kan vanuit huis een visualisatie in 3D bekijken. Om het project in het echt te bekijken is er speciale uitkijkpost bij Trintelhaven halverwege Lelystad en Enkhuizen te bezoeken.

Clickableimage_versterking-houtribdijk

De Houtribdijk in 3D

Online is een speciale 360-graden-visualisatie van de versterking van de Houtribdijk te bewonderen. Dit betekent dat je hoog vanuit de lucht kunt rondkijken over het IJsselmeer en over het Markermeer. De visualisatie toont in alle richtingen de situatie van voor en na de versterking, die medio 2020 zal zijn afgerond. Zo kan worden gekeken richting Lelystad, waar de dijk versterkt wordt met steen en asfalt en waar op initiatief van de provincie Flevoland een watersportstrand komt. Kijk in het 3D-model ook in richting van Enkhuizen, waar de dijk wordt versterkt met zandige oevers. Verder is het toekomstige Trintelzand te zien, een nieuw aan te leggen 'nat' natuurgebied van 270 ha in het Markermeer. De visualisatie werkt ook goed op iPad of smartphone, al dan niet met gebruik van 3D-bril.

De uitkijkpost bij Trintelhaven

Uitkijkpost bij de Houtribdijk

Een directere manier om het toekomstige ontwerp te beleven is er ook. Bij Trintelhaven, halverwege de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, heeft aannemer Combinatie Houtribdijk een container geplaatst. De container is lopend te bereiken via de parkeerplaats van Trintelhaven en restaurant Checkpoint Charlie. Wie op de container staat, kijkt op een veilige manier over de weg uit over het Markermeer en het IJsselmeer.