Afsluitingen Borculoseweg en Needseweg in Eibergen vanwege afbouw viaducten; maart 2018

Nieuwsbericht

Afsluitingen Borculoseweg en Needseweg in Eibergen vanwege afbouw viaducten; maart 2018

Gepubliceerd op: 01 maart 2018- Laatste update: 01 maart 2018 16:39 uur

De komende weken is aannemer Noaber18 in opdracht van Rijkswaterstaat bezig met het afbouwen van twee viaducten over de toekomstige N18 in Eibergen. Het betreft de viaducten in de Borculoseweg en de Needseweg. Als laatste werkzaamheden moet de aannemer deze wegen aansluiten op de nieuwe viaducten. Daarom zijn de wegen de komende weken afgesloten.

Het verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

Afsluiting Borculoseweg: 5 tot en met 12 maart 2018

De Borculoseweg (N822) is van maandag 5 maart 2018 07.00 uur tot en met maandag 12 maart 2018 06.00 uur ter hoogte van het nieuwe viaduct over de toekomstige N18 afgesloten voor het verkeer. Het autoverkeer tussen Haarlo/Borculo en Eibergen rijdt via de Deventer Kunstweg en de Kiefteweg. Het langzaam verkeer wordt omgeleid via de Olden Eibergsedijk en de Kuipersweg. Vanaf maandag 5 maart 06.00 uur rijdt alle verkeer via het viaduct over de toekomstige N18. Noaber18 gaat dan de tijdelijke bypass weghalen.

Afsluiting Needseweg: 5 tot en met 23 maart 2018

De Needseweg (N823) is van maandag 5 maart 2018 06.00 uur tot en met vrijdag 23 maart 2018 16.00 uur ter hoogte van het nieuwe viaduct over de toekomstige N18 afgesloten voor het verkeer. Het autoverkeer tussen Eibergen en Neede wordt omgeleid via de N315. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Oude Needseweg/Oude Eibergseweg. Vanaf vrijdag 23 maart 16.00 uur rijdt alle verkeer via het viaduct over de toekomstige N18. Noaber18 haalt dan ter plekke de tijdelijke bypass weg. 

De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slechte weersomstandigheden kunnen werkzaamheden en afsluitingen worden uitgesteld.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen. 

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is in mei 2018 klaar.

Meer informatie Nieuwe Twenteroute (N18)

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk voor meer informatie op de app van Noaber18. U kunt deze gratis downloaden via de appstores. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede en op Facebook.