Afsluiting noordelijke rijbaan van zuidelijke ringweg tijdens Hemelvaartweekend 2018

Nieuwsbericht

Afsluiting noordelijke rijbaan van zuidelijke ringweg N7 tijdens Hemelvaartweekend 2018

Gepubliceerd op: 09 mei 2018- Laatste update: 09 mei 2018 15:22 uur

Vanaf woensdagavond 9 mei 2018 22.00 uur tot en met maandagochtend 14 mei 2018 06.00 uur (Hemelvaartweekend) werkt aannemer Combinatie Herepoort op en rond de zuidelijke ringweg (N7) ter hoogte van de kruising met het spoor bij de Esperantostraat.

De noordelijke rijbaan is in de richting van Drachten vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg afgesloten voor alle verkeer. De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft open met twee versmalde rijstroken. Daarnaast wordt de nieuwe Helperzoomtunnel op zijn plek geschoven. In deze periode rijden er ook geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen, Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en andersom. We voeren de werkzaamheden aan weg en spoor tegelijkertijd uit om de overlast voor deze specifieke werkzaamheden tot één korte periode te beperken.

Werkzaamheden noordelijke rijbaan ringweg N7

Op de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg (N7) gaat Combinatie Herepoort de voegen in het wegdek vervangen. Dit is alleen nodig op de noordelijke rijbaan, omdat de zuidelijke rijbaan wordt afgebroken om de bouw van de verdiepte ligging mogelijk te maken. De noordelijke rijbaan doet nog een aantal jaren dienst als tijdelijke weg. De noordelijke rijbaan wordt uitgebreid op het talud (de schuine helling), zodat er ruimte is voor vier versmalde rijstroken. Daarnaast gaat Combinatie Herepoort in deze periode damwanden plaatsen onder het spoor. Dat is nodig voor de bouw van de verdiepte ligging. Verder onderzoekt de aannemer of zij in deze periode nog andere werkzaamheden kan uitvoeren.

Damwanden plaatsen onder spoor bij Esperantokruising

Omdat de noordelijk rijbaan van de ringweg is afgesloten, kunnen we ook een andere klus uitvoeren. We zetten een kraan neer waarmee we damwanden plaatsen op de plek van het spoor. Dit is nodig om later het verdiepte weggedeelte te kunnen aanleggen. Deze werkzaamheden zijn te volgen via een webcam.

Dag en nacht werkzaamheden ringweg N7 tijdens Hemelvaart

Tijdens het Hemelvaartweekend gaan de werkzaamheden 24 uur per dag door. Direct aanwonenden krijgen hierover vooraf informatie. Bekijk de informatie over alle ringwegwerkzaamheden op de pagina De Hemelvaartwerkzaamheden op een rij.

Inschuiven van de Helperzoomtunnel

De bouw van de nieuwe Helperzoomtunnel tussen de Helperzoom en de Duinkerkenstraat is in volle gang. In het Hemelvaartweekend schuift Combinatie Herepoort de 45 m lange en 7 mm hoge tunnel, die ruim 6 miljoen kg weegt, op zijn plek onder het spoor. Dit is live te volgen via een webcam.

Werkzaamheden autoweg N7 volgen via de webcams

Alle werkzaamheden zijn 24 uur per dag via webcams te volgen op de website Aanpak Ring Zuid. Deze website verstrekt bovendien actuele informatie over de werkzaamheden en de planning. Bekijk voor meer informatie ook de projectpagina autoweg A7/N7: aanpak zuidelijke ringweg Groningen.

Omleiding ringweg N7

Verkeer komende uit de richting Hoogezand wordt vanaf knooppunt Euvelgunne omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ring van Groningen om vervolgens bij het Vrijheidsplein de ringweg N7 weer op te kunnen rijden in de richting Heerenveen of richting Assen (A7).

Onderliggende pagina's