Rijkswaterstaat en gemeente Nissewaard gaan samenwerking intensiveren

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat en gemeente Nissewaard gaan samenwerking intensiveren

Gepubliceerd op: 15 februari 2018- Laatste update: 15 februari 2018 17:41 uur

Rijkswaterstaat en de gemeente Nissewaard hebben op 15 februari 2018 besloten de samenwerking op het gebied van bereikbaarheid te intensiveren. Het gaat daarbij voornamelijk om de samenwerking in de communicatie rond de storingen van bruggen en de toekomstige aanpak van de renovatie van de Spijkenisserbrug.

Dit hebben Sieben Poel, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, burgemeester Mirjam Salet en wethouder Henk de Graad van gemeente Nissewaard afgesproken tijdens een goed en constructief kennismakingsgesprek.

Storingen Spijkenisserbrug

Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel de oorzaak en het verloop van de storing van 12 februari 2018 aan de Spijkenisserbrug. Gemeente Nissewaard is hierbij goed aangesloten. Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, deelt Rijkswaterstaat deze met de gemeente.

Samenwerken storingen Spijkenisserbrug en Botlekbrug

Eind april levert Rijkswaterstaat de zogenaamde Brug Incident Management Scenario’s (BIMS) voor de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug op. Hierin staan wederzijdse afspraken over hoe te handelen bij storingen en aanvullende maatregelen die we hierbij kunnen inzetten, zoals busjes voor gestrande (brom)fietsers en scholieren. De busjes zijn bij de storing van 12 februari 2018 voor het eerst ingezet.