Raad van State doet uitspraak over kade Scherpekamp

Nieuwsbericht

Raad van State doet uitspraak over kade Scherpekamp

Gepubliceerd op: 13 februari 2018- Laatste update: 13 februari 2018 16:27 uur

De kade Scherpekamp is afgelopen jaar met 1 m verlaagd over een lengte van 700 m. Bij hoogwater daalt de waterstand op het Pannerdensch Kanaal daardoor met 10 cm en is het rivierengebied beter beschermd tegen hoogwater.

© Martens en Van Oord

De Raad van State geeft aan dat door de gehanteerde uitgangspunten rondom de kadeverlaging Scherpekamp de kans op overstroming van de terpen, kwel en ijsgang niet of nauwelijks toeneemt. Nu de Raad van State uitspraak heeft gedaan, zijn de besluiten in dit project onherroepelijk. Wanneer de grasmat voldoende aangeslagen is, zal de kade worden overgedragen aan de beheerder.

Meer nieuws Pannerdensch Kanaal: kadeverlaging Scherpekamp

Onderliggende pagina's