Nieuwe bruggen, nieuwe mogelijkheden fietspad Keizersveerbrug

Nieuwsbericht

Nieuwe bruggen, nieuwe mogelijkheden fietspad Keizersveerbrug A27

Gepubliceerd op: 12 februari 2018- Laatste update: 12 februari 2018 11:24 uur

In het ontwerptracébesluit van de A27 Houten - Hooipolder zou, aan de oostzijde van de Keizersveerbrug nabij Geertruidenberg, een tweerichtingenfietspad komen te liggen. ‘Nu er 2 nieuwe bruggen worden gebouwd, in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan om de 2 bestaande bruggen te renoveren, is er ruimte voor andere mogelijkheden ontstaan’, vertelt Lilian Marcolina namens het projectteam van Rijkswaterstaat.

De nieuwe Keizersveerbrug bestaat straks uit 2 losse brugdelen: één voor het verkeer richting Utrecht (oostzijde) en één voor het verkeer richting Breda (westzijde). Zoals de plannen er nu uitzien, krijgt het westelijke brugdeel een fietspad voor twee richtingen aan de westzijde van de brug.

Logische en veilige verkeersstroom

Hiermee komt Rijkswaterstaat tegemoet aan de wens van de gemeenten Geertruidenberg en Werkendam - en enkele individuele indieners van zienswijzen - om het fietsverkeer aan de westzijde van de brug te situeren. ‘Veel fietsverkeer moet voor wonen en werk aan de westzijde van de brug zijn. Dus is het logisch om de verkeersstroom langs deze kant te leiden. Een nieuwe brug geeft hier de mogelijkheid toe en het is ook veiliger voor de fietsers’, aldus Marcolina.

Oplossing voor het landbouwverkeer

Daarnaast vraagt een nieuwe brug om een oplossing voor het landbouwverkeer. Dat gaat nu over de middenstrook tussen de 2 bruggen en zou dan aan de oostzijde van de nieuwe brug komen te rijden. Marcolina: ‘We zijn nu aan het kijken of we dit ingepast krijgen in het ontwerp. Als dit zo is, wordt het opgenomen in het tracébesluit. In 2019 gaat het tracébesluit voor het gehele tracé A27 Houten - Hooipolder in procedure en wordt opnieuw, gelijk aan het ontwerptracébesluit in 2016, het gehele tracé ter informatie aan de regio voorgelegd.’

Meer nieuws A27: verbreding traject Houten - Hooipolder

Onderliggende pagina's