Laatste loodjes voor de BAM bij project N18: Varsseveld-Enschede

Nieuwsbericht

Laatste loodjes voor de BAM bij project N18: Varsseveld-Enschede

Gepubliceerd op: 09 februari 2018- Laatste update: 09 februari 2018 13:53 uur

BAM heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde. En het resultaat mag er zijn. Zo zijn er 2 vernieuwde, veilige kruisingen, een bredere weg, een nieuwe carpoolplaats en 2 fietstunnels. Dit alles maakt dat deel van de N18 veiliger en sneller. De komende weken zet BAM de puntjes op de ‘i’ en worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Wat staat er de komend tijd nog te gebeuren?

Carpoolplaatsen, fietsenstalling en geluidschermen

BAM is inmiddels gestart met het bestraten van de carpoolplaats bij Lichtenvoorde. Naar verwachting is de carpoolplaats rond 9 februari 2018 af en opgeruimd. Hetzelfde geldt voor de fietsenstalling bij de carpoolplaats. De carpoolplaats bij Varsseveld is eind februari klaar. BAM start volgende week met het plaatsen van de eerste glasplaten van de geluidsschermen en naar verwachting zijn op woensdag 21 februari 2018 alle geluidschermen klaar.

Opening fietstunnel Zelhemseweg

De laatste werkzaamheden aan de fietstunnel bij Zelhemseweg worden tussen maandag 19 en vrijdag 23 februari 2018 door de BAM uitgevoerd. In deze week wordt de weg geasfalteerd en kunnen enkele dagen later de eerste fietsers er overheen rijden. De fietstunnel wordt geopend door wethouder Hengeveld van Gemeente Oude IJsselstreek. Leerlingen uit groep 8 van basisschool Op Koers helpen hem daarbij.

Nieuwe bomen en struiken

Als compensatie voor het kappen van bomen worden deze maand nieuwe bomen en struiken aangeplant. Hiervoor is eerder al een mooi Landschapsplan opgesteld. Met de aanplant zorgen we er voor dat de kruisingen en de omgeving van de weg er straks mooi en groen bij ligt. Ook de kruising bij Lichtenvoorde-Zuid wordt de komend tijd nog mooier.

Laatste werkzaamheden aan de bocht N18 – N318

Woensdag 21 en donderdag 22 februari 2018 werkt BAM ’s avonds en ’s nachts nog aan de laatste puntjes van de bocht van de N18 naar de N318. De bocht wordt verbreed naar 2 rijbanen. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De omleidingen maken we tegen die tijd via de Facebookpagina Nieuwe Twenteroute en de website Bam Bouwt N18 bekend.

Onderliggende pagina's