De N18 op de kaart

Nieuwsbericht

De N18 op de kaart

Gepubliceerd op: 08 februari 2018- Laatste update: 08 februari 2018 14:33 uur

Rijkswaterstaat heeft de nieuwe N18 ingetekend op kaarten. Daarop ziet u precies waar de nieuwe wegen, tunnels en viaducten liggen en waar u de N18 straks op- en afrijdt. Ook ziet u hoe bestaande fietsroutes en bestaande wegen veranderen, omdat de nieuwe N18 deze doorsnijdt. Om de nieuwe situatie inzichtelijk te maken, lichten we in dit artikel met 4 kaarten de nieuwe situatie tussen Groenlo en Enschede toe.

Bij Groenlo rijdt u straks de nieuwe N18 op. Deze nieuwe weg heeft 2 rijbanen van 1 rijstrook met een maximumsnelheid van 100 km/h. De weg krijgt stil asfalt. Bij industrieterrein De Laarberg rijdt het gemotoriseerd verkeer de N18 op en af. Via een nieuwe parallelweg rijdt het verkeer aan de oostzijde van de N18 naar Groenlo en naar de Vredensweg. Aan de westzijde van de N18 rijdt het verkeer via de oude N18. Als (brom)fietsers de N18 willen kruisen, doen ze dat bij de 2 nieuwe fietstunnels of bij de aansluiting De Laarberg.

De nieuwe N18 gaat om Eibergen heen. Gemotoriseerd verkeer rijdt de N18 op bij de aansluitingen Eibergen en Neede. Op de plek waar de oude weg de nieuwe kruist, zorgen nieuwe lokale wegen ervoor dat het verkeer niet doodloopt. Ook op andere plekken leggen we deze zogeheten parallelwegen aan. Bij de Kiefteweg aan de ‘Needse’ zijde van de N18 bijvoorbeeld. Nieuwe fietspaden leiden naar de bruggen en viaducten, waar fietsers de N18 veilig kunnen kruisen.

De nieuwe N18 gaat om Haaksbergen heen. Het verkeer dat de weg op- en af wil rijden, doet dat bij de aansluiting Haaksbergen. Vanaf de Hengelosestraat richting Enschede (de N739) krijgt de N18 2 rijstroken. Op deze plek ‘verdubbelen’ we dus de weg. De maximumsnelheid blijft 100 km/h. Ook hier komt stil asfalt. Voor het gemotoriseerd verkeer leggen we veel nieuwe parallelwegen aan. Verder leiden we fietsers waar nodig met nieuwe fietspaden naar plaatsen waar zij de N18 kunnen kruisen.

Bij Enschede gaat de nieuwe N18 om Usselo heen en sluit vervolgens aan op de aansluiting Enschede-West, de Westerval en de A35. Ook hier komen nieuwe parallelwegen voor het gemotoriseerd verkeer, bijvoorbeeld bij de Boekelosestraat. Fietsers kruisen de weg via de nieuwe fietstunnel bij de Tesinklandenweg.

Meer nieuws N18: Varsseveld - Enschede

Onderliggende pagina's